Netikėtas lemiamas įkaltis: serijinį prievartautoją išdavė jo šešėlis

Skamba neįtikėtinai, bet Lenkijos teismų istorijoje pirmą kartą nusikaltimui įrodyti buvo nuspręsta pasitelkti šešėlį. Nufilmuotas šešėlis tapo lemiamu įkalčiu prievartautojo maniako byloje.

Pirmą kartą Lenkijos teismų istorijoje pagrindiniu įkalčiu tapo vyro šešėlis.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Pirmą kartą Lenkijos teismų istorijoje pagrindiniu įkalčiu tapo vyro šešėlis.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos rytui“ iš Varšuvos

Mar 25, 2019, 8:02 AM, atnaujinta Aug 2, 2019, 10:19 AM

Į areštinę 30 tūkst. gyventojų turinčiame Brodnicos mieste vienai nakčiai uždaryta 25 metų mergina ryte pasiskundė, kad areštinės viršininkas Krzysztofas G. ją tualete išprievartavo.

38 metų policininkas tokius kaltinimus paneigė ir pareiškė, jog narkotikų platinimu įtariama mergina jį siekia apšmeižti specialiai, kad paverstų save auka ir išvengtų bausmės.

Įamžino nusikaltėlio šešėlį

Trylika metų policijoje išdirbęs Krzysztofas G. gynėsi drąsiai ir plūdo merginą, mat žinojo, kad areštinėje įtaisyta vaizdo kamera filmuoja viską, išskyrus tai, kas vyksta tualete.

Vyriškis net nepagalvojo, kad neuždarydamas tualeto durų padarė lemtingą klaidą, mat kitoje patalpoje esanti antra vaizdo kamera įamžino intymios sueities šešėlius, kritusius ant grindų.

Paaiškėjo, kad merginai paprašius leisti nueiti į tualetą parūkyti Krzysztofas G. ją ne tik palydėjo iki tualeto, bet ir netikėtai pats kartu įsmuko į kambariuką.

Teisme mergina pareiškė, kad išsigando Krzysztofo G. grasinimo panaudoti jėgą, manė, jog jis ims ją talžyti rankoje laikoma lazda, todėl suparalyžiuota baimės nesipriešino prievartaujama.

Mergina ryte viską papasakojo savo draugui ir jo patarta kreipėsi į prokuratūrą.

Išprievartavo ne vieną

Policijos skyrius, tiriantis darbuotojų prasižengimus, į tokį merginos pareiškimą sureagavo labai rimtai ir nusprendė apklausti kitas moteris, kurios nakčiai buvo patekusios į areštinę ir jas prižiūrėjo Krzysztofas G.

Viena moteris prisipažino, kad areštinėje buvo išprievartauta tokiomis pat aplinkybėmis, o dar dvi merginos teigė patyrusios Krzysztofo G. seksualinį priekabiavimą.

Ketvirta moteris pareiškė, kad minėtas policininkas aplankė ją vėliau namuose ir bandė išprievartauti ten.

Nuo tokio likimo moterį esą išgelbėjo tai, kad policininkui telefonu paskambino viršininkas, ir auka išspruko į laiptinę.

Policijos psichologai nustatė, kad juodąjį karatė diržą turintis ir vaikus treniruojantis Krzysztofas G. tik iš pažiūros atrodo ramus ir taikus, o iš tiesų nevaldo emocijų ir turi prievartautojo maniako bruožų.

Brodnicos prokuratūra išplatino kreipimąsi, kuriame paprašė suteikti informacijos moteris, kurios patyrė Krzysztofo G. prievartą ar priekabiavimą.

Siautėjo kitas pareigūnas

Kol kas daugiausia nusikaltimų padariusiu prievartautoju maniaku policininku yra laikomas Piotras W., pramintas prievartautoju iš Retkinios.

Šis Lodzės kelių inspektorius prieš 17 metų buvo nuteistas už trijų moterų išžaginimą, nors pats tardytojams gyrėsi, kad išniekino pusšimtį moterų.

Piotras W. aiškino, kad siautėjo, nes prievartaujamos moterys nesiskųsdavo bijodamos vyrų, giminaičių ar bendradarbių paniekinimo. Vyriškis teigė, kad pirmą merginą išprievartavo būdamas 15 metų, o jo auka tapo sesers draugė.

Tarnaudamas kariuomenėje Piotras W. už prievartą buvo teisiamas, tačiau vėliau sugebėjo kyšiais šį faktą ištrinti iš asmens bylos ir įsidarbino kalėjimo prižiūrėtoju, o vėliau – policijoje.

Jam dirbant policijoje šešios moterys pranešė, kad Retkinios miškelyje netoli Lodzės buvo išprievartautos.

Moterys teigė, kad jas, vaikštinėjančias vakare miškelyje, iš už nugaros užpuldavo veidą užsidengęs vyriškis, lipniąja juosta surišdavo rankas ir išprievartaudavo.

Pasklidus gandui apie nusikaltimus 33 metų Piotras W. pakeitė taktiką – atsišaukdavo pagal skelbimus, kuriuose moterys rašydavo ieškančios darbo.

Į susitikimą atėjusią moterį policininkas kviesdavosi pasikalbėti į mašiną, o po to nusivežęs į mišką prievartaudavo.

Policininkai negalėjo nusikaltimų išsiaiškinti, nes Piotras W. ant automobilio buvo pritvirtinęs suklastotus numerius.

Prievartautoją pagauti pavyko po to, kai jį vienoje degalinėje skambinantį iš telefono aparato įamžino vaizdo kamera, o policija nustatė, kad tuo metu iš ten žagintojas skambino aukai.

Teisme dar paaiškėjo, kad Piotras W. iš greitį viršijusių vairuotojų vien per paskutinius darbo metus buvo paėmęs 36 tūkst. zlotų (8,3 tūkst. eurų) kyšių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.