Afganistanas atšaukia savo ambasadorių iš Islamabado dėl Pakistano premjero pareiškimo

Afganistano URM atšaukia konsultuotis ambasadorių iš Islamabado dėl Pakistano premjero Imrano Khano pareiškimo, kurį Kabulas laiko kišimusi į šalies vidaus reikalus, praneša „RIA Novosti“.

Imranas Khanas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Imranas Khanas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2019, 8:24 PM

Anksčiau I. Khanas pareiškė, jog Afganistano vyriausybė sudaro kliūčių taikos deryboms su Talibano judėjimu, ir patarė suformuoti laikinąsias valdžios institucijas, kad būtų rasta išeitis iš aklavietės. Anot jo, neutrali laikinoji vyriausybė paspartintų taikos procesą.

Be to, į Afganistano URM buvo iškviestas Pakistano ambasadoriaus pavaduotojas. „URM griežtai smerkia neseniai nuskambėjusius neapgalvotus Pakistano premjero žodžius apie taikos procesą Afganistane ir laikinosios vyriausybės sudarymą“, – sakoma Afganistano užsienio politikos žinybos pareiškime.

Balandžio 29 d. turėtų įvykti autoritetingiausių Afganistano politikų, veikėjų ir genčių seniūnų asamblėja – Loja Džirga. Joje dalyvaus apie 2 tūkstančius žmonių, atstovaujančių visoms Afganistano provincijoms, gentims ir tautoms. 30 procentų delegatų sudarys moterys. Pranešama, kad svarbiausias renginio tikslas – pasiekti nacionalinį konsensusą dėl derybų su talibais mechanizmo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.