P. Porošenka: V. Putinas – vienintelis mano oponentas

Antros kadencijos siekiantis Ukrainos prezidentas Petro Porošenka antradienį pareiškė, kad savo vieninteliu ir pagrindiniu oponentu laiko Rusijos vadovą Vladimirą Putiną.

Antros Ukrainos prezidento kadencijos siekiantis P.Porošenka vieninteliu savo oponentu įvardijo Rusijos vadovą V.Putiną.<br>AP nuotr.
Antros Ukrainos prezidento kadencijos siekiantis P.Porošenka vieninteliu savo oponentu įvardijo Rusijos vadovą V.Putiną.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2019, 8:24 AM

„Mano sąjungininkai – Ukrainos žmonės. Kas mano oponentas? Mano oponentas – ir aš to nesigėdiju, sakau atviru tekstu – yra vienintelis, nes kiti bijo tai daryti. Mano oponentas yra Putinas“, – televizijai ICTV sakė P.Porošenka.

Kijevo ir Maskvos santykiai yra smarkiai pašliję nuo 2014 metų, kai Ukrainoje per Maidano revoliuciją į valdžią atėjo provakarietiška vyriausybė, o Rusija atplėšė nuo šalies Krymą ir ėmėsi remti Rytų Ukrainoje veikiančius separatistus.

P.Porošenka, siekiantis būti perrinktas per kovo 31-ąją vyksiančius rinkimus, sakė, kad viskas, kas silpnina Ukrainą, „stiprina Putiną“.

„Todėl dabar pasirinkimas – arba mes už Ukrainą, arba už Rusiją“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.