Per „Boko Haram“ atakas Nigerio rytuose žuvo 10 žmonių

Dešimt žmonių ir dvi mirtininkės žuvo per koordinuotas „Boko Haram“ džihadistų antradienio vakaro atakas Nigerio rytuose, pranešė vietos meras.

 Dešimt žmonių ir dvi mirtininkės žuvo per koordinuotas „Boko Haram“ džihadistų antradienio vakaro atakas Nigerio rytuose, pranešė vietos meras.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Dešimt žmonių ir dvi mirtininkės žuvo per koordinuotas „Boko Haram“ džihadistų antradienio vakaro atakas Nigerio rytuose, pranešė vietos meras.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2019, 3:38 PM

„Dvi mirtininkės susisprogdino, o tada užpuolikai atakavo civilius“, – trečiadienį naujienų agentūrai AFP sakė Ngigmio miesto meras Abba Kaya Issa.

„Preliminarus žuvusiųjų skaičius yra 10 plius dvi mirtininkės“, – sakė jis ir dėl atakos apkaltino „Boko Haram“ elementus“.

„Viena mirtininkių susisprogdino vieno policininko namų, esančių policijos komplekse, kieme, o antroji savo diržą su sprogmenimis detonavo tarp merijos, policijos komplekso ir prefektūros“, – sakė jis, turėdamas omenyje valstijos atstovo biurą.

Vienas vietos gyventojas sakė, kad sudegė keli namai, o policijos stovykloje sužeisti vaikai buvo nuvežti į ligoninę.

Kitas gyventojas pasakojo, kad „ginkluoti „Boko Haram“ nariai“ atakavo Dileramo rajoną, kur „žudė civilius ir padeginėjo namus“.

Ngigmis yra Difos regiono šiaurėje netoli Čado ežero. Į šį regioną infiltruojasi džihadistai iš Nigerijos.

Praėjusį ketvirtadienį aštuoni žmonės žuvo Karidžio kaime, o šeštadienį per keturias atakas žuvo 14 žmonių. Nuo vasario 16-osios taip pat žuvo 14 karių.

Armija pranešė 2018 metų pabaigoje regione nukovusi „daugiau kaip 200 teroristų“, o šių metų kovo 12 dieną – dar 33.

2009 metais minimai grupuotei pradėjus sukilimą Nigerijos šiaurės rytuose, jau žuvo maždaug 27 tūkst. žmonių, o 2 mln. gyventojų buvo priversti palikti savo namus. Sukilimas išplito ir į Burkina Fasą, Nigerį bei Čadą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.