Iš posto atsistatydino Norvegijos teisingumo ministras

Norvegijos teisingumo ministras Toras Mikkelis ketvirtadienį pranešė apie savo atsistatydinimą po to, kai jo partnerei buvo pareikšti įtarimai surežisavus prieš save išpuolių.

Norvegijos teisingumo ministras Toras Mikkelis Wara.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Norvegijos teisingumo ministras Toras Mikkelis Wara.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2019, 8:52 PM

„Tai buvo sudėtingas reikalas, be kurio su džiaugsmu būčiau apsiėjusi“, – per bendrą spaudos konferenciją pareiškė norvegų premjerė Erna Solberg.

„Mane nuoširdžiai nuliūdino, kad viskas atėjo iki to. Mums trūks jo indėlio vyriausybėje“, – pridūrė ji.

T. M. Wara dviem savaitėmis anksčiau laikinai nusišalino nuo pareigų, kai paaiškėjo, jog jo partnerė Laila Anita Bertheussen figūruoja viename Norvegijos saugumo tarnybos PST tyrime.

Ketvirtadienį moteris buvo oficialiai įvardyta įtariamąja; ji įtariama surengus atakų prieš save ir savo partnerį, kad sudarytų įspūdį, jog jiems gresia pavojus.

„Kelios pastarosios savaitės buvo sudėtingos man ir mano šeimai. Sprendimą (atsistatydinti) priėmiau aš pats“, – kalbėjo dešiniajai populistinei Pažangos partijai priklausantis T. M. Wara.

Teisingumo ministerijai jis vadovavo kiek trumpiau nei metus. Laikinai teisingumo ministro pareigas eis T. M. Waros bendrapartietis Jonas Georgas Dale.

2018 metų pabaigoje L. A. Bertheussen pasiskundė dėl vieno teatro trupės, savo spektaklyje demonstravusios kelių politikų, tarp jų teisingumo ministro ir jo partnerės, namų nuotraukas, taip siekusios parodyti, kas pelnosi iš labiau izoliuotos ir rasistinės Norvegijos.

Po to prieš porą buvo įvykdyta virtinė išpuolių.

Praėjusių metų gruodį buvo nuniokoti T. M. Waros ir L. A. Bertheussen namai, ant jų namo ir automobilio buvo nupiešta svastika ir užrašytas žodis „rasistai“.

Anksčiau šį mėnesį buvo padegtas prie namo stovėjęs jųdviejų automobilis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.