Ispanijoje sučiuptas Vokietijoje dėl bandymo surengti sprogdinimą ieškomas neonacis

Ispanijos kurortinėje Maljorkos saloje policija areštavo vokietį neonacį, ieškomą Vokietijoje už mėginimą susprogdinti bombą.   Policijos pareigūnai 28 metų vyrą sulaikė, kai šis išėjo iš prabangios vilos Maljorkoje, kur įsikūrę daug vokiečių. Čia bėglys slapstėsi. 

 Vyras, kurio tapatybė neatskleidžiama, beveik visą laiką būdavo viloje, kad jo neaptiktų ispanų policija.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vyras, kurio tapatybė neatskleidžiama, beveik visą laiką būdavo viloje, kad jo neaptiktų ispanų policija.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2019, 2:04 PM

Vyras, kurio tapatybė neatskleidžiama, beveik visą laiką būdavo viloje, kad jo neaptiktų ispanų policija.  

Policijos išplatintame pranešime rašoma, kad Vokietijos teisėsauga šį asmenį laiko „labai pavojingu“ ir įtaria, kad jis vasarį Burglengenfeldo mieste pietinėje Bavarijos žemėje kėsinosi susprogdinti savadarbį sprogstamąjį užtaisą. 

Užtaisas buvo su gyvsidabriu, kad sprogimas būtų galingesnis. Tačiau užtaisą pastebėjo vietos gyventojas, pranešęs apie tai policijai, kuri bombą neutralizavo.   

Policija įtaria, kad vokietis priklauso ultradešiniųjų judėjimui „Reichsbuerger“. Jo nariai nepripažįsta Vokietijos Federacinės Respublikos legitimumo ir yra įsitikinę, kad šalis turi būti toliau laikoma imperija – Reichu.

Pareigūnų duomenimis, „Reichsbuerger“ Vokietijoje turi apie 20 tūkst. narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.