Lenkijoje mokytoja susipliekė su meru dėl tolerancijos LGBT bendruomenei skatinimo mokyklose

2019 m. kovo 31 d. 16:47
Specialiai „Lietuvos rytui“, Varšuva
Švietimo sistemoje dirbanti pedagogė ėmė skambinti pavojaus varpais, kai Varšuvos meras pažadėjo didesnę paramą LGBT bendruomenei. Mokytojai užkliuvo, kad pakantumą skiepys mokyklose.
Daugiau nuotraukų (6)
„Varšuviečiai, kodėl jūs leidžiate skriausti savo vaikus?“ – su tokiu pavojaus šauksmu į sostinės gyventojus kreipėsi pedagogė Barbara Nowak.
Ji kaltina sostinės merą Rafalą Trzaskowskį skatinant pedofiliją.
B.Nowak nėra paprasta pedagogė, ji vadovauja Krokuvos bei Mažosios Lenkijos regiono Švietimo skyriui, todėl jos kreipimasis sukėlė didžiulį atgarsį visuomenėje ir ginčus Seime.
Krokuvietę supykdė pranešimas, kad 47 metų R.Trzaskowskis pasirašė bendradarbiavimo sutartį su seksualinių mažumų organizacijomis.
Opozicinei Piliečių platformos partijai (PPP) atstovaujantis R.Trzaskowskis minėtoje sutartyje pasižadėjo užtikrinti didesnę paramą LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transeksualų) organizacijoms.
Merija sieks užtikrinti didesnį LGBT narių saugumą, laisvę į saviraišką, lygias teises darbovietėse, įkurs pagalbos namus nukentėjusiems nuo netolerancijos, globos kasmetį gėjų paradą ir ugdys tolerantiškumą mokyklose.
B.Nowak bei Teisės ir teisingumo partijai (TTP), kuriai ji priklauso, labiausiai užkliuvo pažadai mokyklose skatinti toleranciją LGBT organizacijoms.
LGBT atstovai minėtą sutartį pavadino sektinu pavyzdžiu kitiems miestams, o TTP aktyvistai ėmė skelbti pavojų tautos išlikimui.
„Vyksta lemiamas mūšis dėl tautos dvasios ir mūsų vaikų nekaltybės, supuvę Vakarai nori išniekinti mūsų katalikišką tapatybę ir ragina suteikti išpūstas privilegijas seksualinėms mažumoms!“ – siuto TTP palaikančio tinklalapio „wPolityce“ redaktorė Bozena Nykiel.
Minėtas tinklalapis kartu su katalikiškomis organizacijomis ėmė rinkti parašus, kad būtų parengtas kreipimasis į švietimo ministrę, jog ji uždraustų Varšuvos mokyklose LGBT planuojamas tolerancijos pamokas.
Vyriausybę netikėtai parėmė sostinės futbolo klubo „Legia“ sirgalių tribūna, per rungtynes iškėlusi didžiulį plakatą, ant kurio buvo parašyta: „Ne – pedofilijai Varšuvoje“.
Tokį plakatą išgyrė ne tik katalikiška žiniasklaida, bet ir valstybinė televizija TVP, vienpusiškai girianti TTP vykdomą politiką ir peikianti opoziciją.
TVP ne kartą kvietė pareikšti nuomonę krokuvietę B.Nowak, pareiškusią, kad didelė dalis homoseksualų yra pedofilai, ir apkaltinusią R.Trzaskowskį pedofilijos skatinimu.
Tokius B.Nowak žodžius pasmerkė Lenkijos seksologų draugija, ji pabrėžė, kad homoseksualumas ir pedofilija yra skirtingi, nesusiję dalykai.
Be to, B.Nowak nenorą skatinti toleranciją mokyklose pasmerkė 13 pedagogų, pelniusių Geriausio metų mokytojo vardą. Pastarieji pedagogai atviru laišku kreipėsi į švietimo ministrę Anną Zalewską ragindami atstatydinti B.Nowak.
„Baisu pagalvoti, kad tokie asmenys, neturintys elementarių žinių, vadovauja mūsų vaikų švietimui“, – pareiškė PPP seimūnas Marcinas Kierwinskis, partijos vardu irgi pareikalavęs atstatydinti B.Nowak.
Ministrė pastarosios vis dėlto neatstatydino ir pareiškė, jog neįsileis LGBT atstovų į mokyklas. Tokį sprendimą sukritikavo opozicija, bet išgyrė dešinioji žiniasklaida.
R.Trzaskowskis apgailestavo dėl tokio sprendimo ir sukritikavo dešiniojoje žiniasklaidoje pasirodžiusius melagingus teiginius apie tai, kad nori pradinukams aiškinti apie masturbacijos naudą bei tos pačios lyties asmenų draugystės privalumus.
Varšuvos meras priminė siekiantis, kad sostinė taptų visiems žmonėms draugišku miestu ir joje būtų kuo mažiau agresijos bei netolerancijos kitai nuomonei, kitokiam elgesiui.
VaršuvaLenkija^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.