Centrinė rinkimų komisija: Ukrainos prezidento rinkimai praėjo be sisteminių pažeidimų

Ukrainos centrinės rinkimų komisijos (CRK) vadovė pirmadienį pareiškė, kad eilinių prezidento rinkimų naktis, kai buvo skaičiuojami balsai, ir pats vakarykštis balsavimas praėjo be sisteminių pažeidimų.

Ukrainos centrinės rinkimų komisijos (CRK) vadovė pirmadienį pareiškė, kad eilinių prezidento rinkimų naktis, kai buvo skaičiuojami balsai, ir pats vakarykštis balsavimas praėjo be sisteminių pažeidimų.<br>N.Dapkienės nuotr.
Ukrainos centrinės rinkimų komisijos (CRK) vadovė pirmadienį pareiškė, kad eilinių prezidento rinkimų naktis, kai buvo skaičiuojami balsai, ir pats vakarykštis balsavimas praėjo be sisteminių pažeidimų.<br>N.Dapkienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2019, 12:12 PM

„Ne tik balsavimo diena, bet ir naktis po balsavimo, kai rinkimų komisijos skaičiavo balsus, praėjo be sisteminių pažeidimų“, – per pirmadienio rytą surengtą spaudos konferenciją pareiškė CRK vadovė Tetiana Slipačiuk.

„Sistemos dirba, kibernetinis saugumas suveikė, kaip reikia“, – pabrėžė ji.

T. Slipačiuk teigimu, akivaizdu, kad prireiks antro prezidento rinkimų turo, tad CRK turi pradėti ruoštis po trijų savaičių vyksiančiam balsavimui.

„Manau, mums vertėtų pradėti ruoštis balsavimui. Manau, (balsų) skaičiavimas vyks taip pat gerai kaip ir balsavimas“, – savo ruožtu sakė CRK vadovės pavaduotojas Jevhenas Radčenka.

Kovo 31-ąją Ukrainoje vyko pirmasis prezidento rinkimų turas. Du daugiausia balsų surinkę kandidatai pateks į antrąjį turą, kuris vyks balandžio 21 dieną.

Suskaičiavus 60,28 proc. visų balsų paaiškėjo, kad rinkimuose pirmauja komikas Volodymyras Zelenskis, sulaukęs 30,36 proc. rinkėjų palaikymo, ir dabartinis prezidentas Petro Porošenka, kol kas turintis 16,4 proc. balsų.

Kaip skelbiama CRK tinklalapyje, partijos „Batkyvščyna“ („Tėvynė“) lyderė Julija Tymošenko turi surinkusi 13,08 proc. balsų, o prorusiškos partijos „Opozicinė platforma – Už gyvenimą“ remiamas kandidatas Jurijus Boiko – 11,58 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.