Britų parlamentarai siekia užkirsti kelią išstojimui be sutarties

Grupė Jungtinės Karalystės parlamentarų planuoja bandyti priimti įstatymą, pagal kurį šalis negalėtų išstoti iš Europos Sąjungos be sutarties.

Grupė Jungtinės Karalystės parlamentarų planuoja bandyti priimti įstatymą, pagal kurį šalis negalėtų išstoti iš Europos Sąjungos be sutarties.<br>AP nuotr.
Grupė Jungtinės Karalystės parlamentarų planuoja bandyti priimti įstatymą, pagal kurį šalis negalėtų išstoti iš Europos Sąjungos be sutarties.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-02 16:50

ES suteikė Didžiajai Britanijai laiko iki balandžio 12-osios pateikti kokį nors „Brexit“ planą arba palikti bloką be sutarties. Britų parlamentas atmetė ir vyriausybės pasiektą „Brexit“ susitarimą, taip pat virtinę alternatyvų, todėl šaliai gresia jau po 10 dienų chaotiškai „iškristi“ iš ES.

Šią savaitę parlamentas turi svarstyti įstatymą, pagal kurį ministrė pirmininkė Theresa May turėtų siekti pratęsti „Brexit“ procesą po balandžio 12 dienos, taip užkertant kelią išstojimui be sutarties.

Opozicinės Leiboristų partijos narė Yvette Cooper, viena iš įstatymo projektą remiančių parlamentarų, sakė, kad Britanija dabar yra „išties pavojingoje situacijoje su rimta ir augančia rizika (išstoti) be sutarties po 10 dienų“.

Pasak jos, „jei vyriausybė nesiims skubių veiksmų“, tuomet turi įsikišti parlamentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.