Filipinų muitininkai konfiskavo iš Lenkijos atskraidintą 757 vorų paukštėdų siuntą

Filipinų muitinės pareigūnai pirmadienį buvo priblokšti, kai atidarę iš Lenkijos atskraidintas gražiai supakuotas sausainių ir avižinės košės dėžutes, aptiko jose šimtus gyvų vorų paukštėdų.

Voras paukštėda atrodo grėsmingai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Voras paukštėda atrodo grėsmingai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Voras paukštėda.<br>L.Dapkaus nuotr.
Voras paukštėda.<br>L.Dapkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 3, 2019, 3:02 PM

Muitininkai konfiskavo kontrabanda vežtas 757 paukštėdas netoli Manilos tarptautinio oro uosto esančiame pašto skyriuje ir vėliau suėmė vieną filipinietį, mėginusį atsiimti ilgakojus nuodingus vorus, kurie buvo deklaruoti kaip „kolekciniai daiktai“.

Dauguma paukštėdų jauniklių buvo paslėpti mažose plastikinėse ampulėse su skylutėmis, kad vorai neuždustų. Stambesnieji buvo gabenami permatomose plastikinėse dėžėse. Pareigūnų duomenimis, neįprastos siuntos vertė yra apytiksliai 310 tūkst. Filipinų pesų (5 114 tūkst. eurų).

Šalies gamtosaugos įstatymai draudžia neturint leidimo prekiauti, kolekcionuoti ir laikyti šiuos nariuotakojus, kurie yra populiarūs tarp vorų entuziastų.

Nepaisant numatytų didelių baudų ir įkalinimo bausmių, nuo praėjusių metų šimtai Manilos oro uosto inspektorių aptiko daugybę egzotinių gyvūnų, tokių kaip gekonai, iguanos, chameleonai ir itin populiarios barzduotosios agamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.