Pietų Filipinuose prie restorano nugriaudėjęs sprogimas sužalojo 13 žmonių

Neramumų krečiamuose pietų Filipinuose trečiadienį driokstelėjęs sprogimas sužeidė mažiausiai 13 žmonių, buvusių prie vieno restorano, pranešė pareigūnai.

Galingas sprogimas Filipinuose sužeidė 13 žmonių.<br>AFP/Scanpix nutor.
Galingas sprogimas Filipinuose sužeidė 13 žmonių.<br>AFP/Scanpix nutor.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2019, 3:28 PM

Sprogimas Mindanao salos Isulano mieste išdaužė maitinimo įstaigos fasado langus, smarkiai sukrėtė į vieną šeimyninę renginį susirinkusios šeimos narius, naujienų agentūrai AFP nurodė miesto merė Marites Pallasigue.

Pietų Filipinuose veikia daugybė ginkluotų grupuočių – nuo komunistų sukilėlių iki islamistų, susijusių su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS). Šioje neramioje šalies dalyje veši skurdas ir smurtas.

Policijos pareigūnai po išpuolio apsupo teritoriją prie restorano su išdaužytais langais. Pradėtas tyrimas, siekiant nustatyti išpuolio kaltininkus.

„Sprogmuo buvo padėtas už oro kondicionieriaus“, – informavo miesto merė. Ji pridūrė, kad per išpuolį buvo sužeista 13 žmonių.

„Daugumą aukų sieja giminystės ryšiai“, – sakė ji.

Policijos pareigūnai patvirtino, kad įvyko sprogimas ir nurodė, jog per jį buvo sužeista 18 žmonių. Pranešimų apie žuvusius asmenis negauta.

Pasak regiono kariuomenės vado generolo Cirilito Sobejanos, anksčiau nenustatyti asmenys bandė prievartauti pinigų iš restorano savininko, tačiau jis atsisakė mokėti. Taip pat manoma, kad išpuolį galėjo įvykti musulmonų kovotojai, priklausantys sukilėlių grupuotei „Bangsamoro islamo laisvės kovotojai“, tapusiai kariuomenės operacijų taikiniu.

Netoli į pietus nuo Mindanao esančioje Holo saloje sausį per sprogimus, nugriaudėjusius per sekmadienio mišias vienoje Romos katalikų katedroje, žuvo 21 žmonių, o dar daugiau nei 100 buvo sužeisti. Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė IS.

Šis įvykis aptemdė mažiau nei prieš savaitę sausį įvykusio referendumo dėl naujo Bangsamoro musulmonų autonominio regiono sukūrimo rezultatus. Vietos rinkėjai didele persvara pritarė musulmonų autonomijos sukūrimui daugiausiai katalikiškuose Filipinuose.

Trečiadienio sprogimas Isulane nugriaudėjo vos už kelių metrų nuo vietos, kur pernai buvo įvykdytas žmonių aukų pareikalavęs sprogimas. Manoma, kad pernykštį išpuolį surengė islamistų kovotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.