Seulas dėl didžiulio miško gaisro paskelbė nacionalinę nelaimę

Pietų Korėjoje penktadienį toliau siaučia didžiulis miško gaisras, dėl kurio pareigūnai priėmė retą sprendimą paskelbti nacionalinę nelaimę ir kovai su ugnimi dislokavo 10 tūkst. ugniagesių ir kone 900 mašinų.

 Pietų Korėjoje penktadienį toliau siaučia didžiulis miško gaisras, dėl kurio pareigūnai priėmė retą sprendimą paskelbti nacionalinę nelaimę ir kovai su ugnimi dislokavo 10 tūkst. ugniagesių ir kone 900 mašinų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pietų Korėjoje penktadienį toliau siaučia didžiulis miško gaisras, dėl kurio pareigūnai priėmė retą sprendimą paskelbti nacionalinę nelaimę ir kovai su ugnimi dislokavo 10 tūkst. ugniagesių ir kone 900 mašinų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2019, 3:07 PM

Per televiziją ir socialinę žiniasklaidą parodytuose apokaliptiniuose vaizduose matyti į nakties dangų kylančios liepsnų sienos, degantys pastatai ir dūmų debesys virš šlaitų.

Gaisras kilo vėlai ketvirtadienį palei vieną kelią Gosongo mieste, šalies šiaurės rytų pakraštyje, vos už 45 km nuo sienos su branduolinį ginklą turinčia Šiaurės Korėja.

Stipraus vėjo genamos liepsnos greit išplito kalnuotame rajone; jos sunaikino 400 namų ir nusiaubė 500 ha teritoriją, pranešė vyriausybė.

Beveik 4,2 tūkst. žmonių buvo evakuoti, vienas žmogus žuvo, o dar 35 buvo sužeisti, nurodė pareigūnai.

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas apsilankė labiausiai paveiktuose Gangvono provincijos rajonuose ir susitiko su gyventojais, kurie buvo priversti palikti savo namus.

Moon Jae-inas ir jo darbuotojai vilkėjo geltonas liemenes, simbolizuojančias nacionalinę nepaprastąją padėtį.

Gyventojams susirūpinus dėl ekonomikos padėties pritarimas prezidento darbui penktadienį rekordiškai smuko iki 41 procento.

Moon Jae-inas aplankė vieną pradinę Gosongo mokyklą, kurioje apsistojo evakuoti asmenys, ir Džangčono kaime, kur, kaip pranešama, sudegė daug gyvenamųjų namų.

„Tikiuosi, kad papildomai pasirūpinsite evakuotais nukentėjusiaisiais, kurie, akimirksniu netekę savo namų, dabar gali atsikvėpti“, – ugniagesių pareigūnams sakė prezidentas.

Nacionalinė ugniagesių agentūra pranešė, jog kovoti su gaisru atsiųsta daugiau kaip 870 ugniagesių mašinų ir maždaug 10 tūkst. žmonių.

Kariškiai atsiuntė 32 sraigtasparnius, savo pačių mašinas gaisrams gesinti ir 16,5 tūkst. karių.

„Laimei, pagrindinis gaisras suvaldytas“, – televizijai YTN sakė provincijos gubernatorius Choi Moon-soonas. Vis dėlto jis nurodė, kad kiti gaisrai tebeliepsnoja.

Centrinė vyriausybė paskelbė nacionalinės nelaimės padėtį, kuri reiškia, kad nukentėjusiems rajonams galima skirti specialią pagalbą, įskaitant prekes ir įrangą. Be to, tai reiškia draudimą eiti į pavojingas zonas.

Praėjusį kartą Seulas tokių priemonių ėmėsi 2007 metais, kai į jūrą prie vakarinių šalies krantų iš laivo išsiliejo tūkstančiai tonų naftos.

Moon Jae-inas nurodė pareigūnams veikti kartu su Šiaurės Korėjos pareigūnais, jei gaisras priartės prie sienos, pranešė prezidentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.