Trys Estijos partijos patvirtino koalicijos sutartį

Estijos konservatyviosiosios liaudies partijos (EKRE) išplėstinė valdyba šeštadienį patvirtino koalicijos sutartį, suderėtą su Centro partija ir konservatyviaja „Isamaa“ („Tėvynė“), taip pat patvirtino partijos kandidatus į postus ministrų kabinete.

Premjeru turėtų likti dabartinis vyriausybės vadovas – Centro partijos lyderis Juri Ratas. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Premjeru turėtų likti dabartinis vyriausybės vadovas – Centro partijos lyderis Juri Ratas. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-06 16:27

Koalicijos sutartį patvirtino ir kitų dviejų partijų valdybos.

Numatoma, kad vyriausybę sudarys 15 ministrų, įskaitant premjerą, o visos partijos ministrų portfelių turės po lygiai.

Premjeru turėtų likti dabartinis vyriausybės vadovas – Centro partijos lyderis Juri Ratas. Centristams taip pat turėtų atitekti švietimo, ekonomikos ir infrastruktūros, valstybės valdymo ir socialinių reikalų ministrų postai.

Gynybos ministerijai turėtų toliau vadovauti „Isamaa“ narys Juri Luikas, o vadovavimą Užsienio reikalų ministerijai turėtų perimti dabartinis teisingumo ministras Urmas Reinsalu. Ši partija taip pat kontroliuos būsto ir kultūros ministrų portfelius.

Kraštutinė dešinioji EKRE vidaus reikalų ministru siūlo Martą Helme, finansų ministru – Martiną Helme, kaimo reikalų – Martą Jarviką, aplinkos – Rene Kokką, o užsienio prekybos ir informacinių technologijų ministru – Marti Kuusiką.

Naujoji koalicija 101 vietos parlamente turės 56 mandatus.

Penktadienį Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid pasiūlė vyriausybę formuoti Kaiai Kallas, kurios liberali Reformų partija per kovo 3-ąją įvykusius rinkimus gavo daugiausiai balsų. Tačiau Reformų partija nesugebės sukurti daugumą turinčios koalicijos, nes kartu su socialdemokratais turėtų tik 44 vietas.

K. Kallas dabar turi dvi savaites savo koalicijai suburti. Jei jai nepavyks, prezidentė turės paskirti naują kandidatą į premjerus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.