Palestiniečių prezidentas tikisi taikos po rinkimų Izraelyje

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas išreiškė viltį, kad antradienį vykstantys Izraelio parlamento rinkimai gali padėti siekiant taikos.

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas išreiškė viltį, kad antradienį vykstantys Izraelio parlamento rinkimai gali padėti siekiant taikos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas išreiškė viltį, kad antradienį vykstantys Izraelio parlamento rinkimai gali padėti siekiant taikos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2019, 6:00 PM

Dešiniųjų pažiūrų ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu rinkimuose įtemptai varžosi su buvusiu kariuomenės vadu centristu Benny Gantzu.

M. Abbasas neišskyrė nė vieno iš rinkimuose dalyvaujančių kandidatų, bet žurnalistams pareiškė atidžiai stebintis rinkimus.

Palestiniečių vadovas išreiškė viltį, jog naujoji vyriausybė supras, kad „taika yra mūsų, jų ir viso pasaulio interesuose“.

„Mes tik tikimės, kad atsiras teisingas ir teisėtas būdas taikai pasiekti, – sakė jis. – Mums nereikia vyriausybės, kuri netiki taika.“

Izraelio ir palestiniečių taikos derybos buvo įšaldytos nuo 2014 metų, kai JAV tarpininkaujamas derybų procesas žlugo dėl abiejų šalių kaltinimų viena kitai.

M. Abbasas, kurio vyriausybė įsikūrusi Izraelio okupuotame Vakarų Krante, pakartojo, jog palestiniečių vadovybė bus atvira deryboms.

Tačiau palestiniečių prezidentas įšaldė santykius su Baltaisiais rūmais, jų vadovui pažeidus dešimtmečius gyvavusį tarptautinį konsensusą ir pernai gegužę perkėlus JAV ambasadą į Jeruzalę. M. Abbasas pažadėjo nesitarti dėl taikos plano, kurį Vašingtonas planuoja paskelbti.

Palestiniečių požiūriu, Donaldo Trumpo administracija yra šališka Izraelio atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.