J. Assange'ą išžaginimu kaltinusi švedė ragina atnaujinti bylą

Švedės, kuri 2010-aisiais kaltino vyriausybių paslaptis viešinančio tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėją Julianą Assange'ą išžaginimu, advokatė ketvirtadienį pareiškė, jog ji ir jos klientė kreipsis į Švedijos prokurorus, kad būtų atnaujinta 2017 metais nutraukta byla.

 J. Assange'as visada neigė šiuos kaltinimus.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 J. Assange'as visada neigė šiuos kaltinimus.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2019, 3:19 PM

„Padarysime viską, ką galėsime, kad prokurorai atnaujintų tyrimą Švedijoje, o Assange'as būtų išduotas Švedijai ir teisiamas dėl išžaginimo. Kol nesuėjo senaties terminas, mano klientė viliasi žalos atlyginimo“, – naujienų agentūrai AFP sakė advokatė Elisabeth Massi Fritz.

Švedijos valstybinės prokuratūros direktorė Marianne Ny 2017 metų gegužę nusprendė nutraukti pirminį tyrimą dėl įtariamo išžaginimo.

Pasak jos, toliau tęsti tyrimą buvo neįmanoma, nes prieglobstį Ekvadoro ambasadoje gavęs J. Assange'as buvo nepasiekiamas.

M. Ny pridūrė, kad jeigu J. Assange'o padėtis pasikeistų, prokurorai galėtų nuspręsti atnaujinti tyrimą.

Švedijos prokuratūros atstovas ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad prokuratūra seka žinias apie J. Assange'o suėmimą.

„Mes stebime šį reikalą“, – sakė jis. 

J. Assange'ui kaltinimus išžaginimu Švedijoje 2010-ųjų rugpjūtį pateikė viena jauna moteris, tvirtinanti, kad susipažino su juo keliomis dienomis anksčiau per „WikiLeaks“ konferenciją Stokholme.

Ji kaltina J.Assange'ą, kad šis ją išžagino be prezervatyvo jai miegant, nors moteris tvirtino ne kartą jam sakiusi, kad be apsaugos priemonių ji su juo nesimylės.

J. Assange'as visada neigė šiuos kaltinimus, baimindamasis, kad galiausiai gali būti perduotas Jungtinėms Valstijoms ir teisiamas už šimtų tūkstančių slaptų JAV kariuomenės ir diplomatų dokumentų paviešinimą 2010 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.