Sudano prezidentas buvo priverstas atsistatydinti

Du aukšto rango Sudano pareigūnai ketvirtadienį nurodė, kad ilgametis Omaras al Bashiras buvo priverstas atsistatydinti, bet numanomo perversmo aplinkybės kol kas neaiškios.

 Du aukšto rango Sudano pareigūnai ketvirtadienį nurodė, kad ilgametis Omaras al Bashiras buvo priverstas atsistatydinti, bet numanomo perversmo aplinkybės kol kas neaiškios.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Du aukšto rango Sudano pareigūnai ketvirtadienį nurodė, kad ilgametis Omaras al Bashiras buvo priverstas atsistatydinti, bet numanomo perversmo aplinkybės kol kas neaiškios.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-11 11:46

Pareigūnai sakė, kad kariuomenė dabar veda derybas dėl pereinamojo laikotarpio vyriausybės suformavimo. Aukštus postus vyriausybėje ir kariuomenėje užimantys šaltiniai, kalbėjęsi su naujienų agentūra „The Associated Press“, prašė neviešinti jų vardų, nes jie nėra įgalioti bendrauti su žiniasklaida.

Šią informaciją jie suteikė kariuomenei ruošiantis paskelbti „svarbų pranešimą“ ir pasirodžius pranešimų apie perversmą prieš prezidentą, 30 metų vadovavusį šaliai, bet dabar tapusį masinių gatvės protestų taikiniu.

Pareigūnai atsisakė patikslinti, kokia dabar yra padėtis. O. al Bashiro dabartinė buvimo vieta nežinoma.

Be to, įvykių liudininkai sakė naujienų agentūrai AFP matę, kaip kariai surengė reidą su O. al Bashiro valdančiąja Nacionalinio kongreso partija (NKP) siejamos grupės būstinėje Chartume.

Pasak jų, kariai ketvirtadienį ryte įsiveržė į „Islamo judėjimo“, NKP ideologinio sparno, biurą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.