Lietaus merkiamoje Brazilijoje sugriuvus dviem pastatams žuvo du žmonės

Mažiausiai du žmonės žuvo Brazilijoje penktadienį sugriuvus dviem pastatams ant šlaito įsikūrusiame rajone netoli Rio de Žaneiro, pranešė ugniagesiai.

 Imago/Scanpix nuotr.
 Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2019, 8:28 PM, atnaujinta Apr 12, 2019, 8:29 PM

Rio de Žaneiro regionas yra smarkiai nukentėjęs nuo liūčių ir staigių potvynių, kurie pareikalavo nemažai aukų.

Į vakarus nuo miesto centro esančiame Itanhangos rajone du greta stovėję keturių aukštų pastatai prieš tris dienas buvo apsemti. Jiems sugriuvus, dar mažiausiai du žmonės buvo sužeisti, sakė ugniagesiai, kuriems pavyko ištraukti iš griuvėsių tris gyvuosius.

Kaimynai pasakojo, kad Muzemos lūšnyne stovėję pastatai sugriuvo anksti ryte.

„Buvo didelis triukšmas, pastatai sugriuvo, pakilo didelis dulkių debesis, – naujienų agentūrai AFP sakė 42 metų gyventoja Isabel Cristina (Izabel Kristina). – Ten gyvenęs draugas su šeima buvo skubiai nuvežtas į ligoninę.“

34 metų Juliana Carvalho (Žuliana Karvalju) į Muzemą atsikraustė prieš mėnesį, nusipirkusi namą priešais pastatus, kurie dabar sugriuvo. Ji buvo ką tik prabudusi, kai išgirdo sujudimą, ir su savo dukra pabėgo.

„Mano namas drebėjo. Mes bėgome ir nesigręžiojome atgal“, – sakė ji.

Muzema yra sunkiai pasiekiama dėl neįprastai stiprių liūčių padarytos žalos. Lyti pradėjo pirmadienį vakare, o antradienį kilo staigūs potvyniai, pavertę kai kurias gatves šėlstančiomis upėmis ir nešę su savimi automobilius.

Dideli nuo aplinkinių šlaitų tekančio vandens srautai plūdo per kai kuriuos namus ir parduotuves, palikdami purvą ir nuolaužas.

Kaip ir daugelį neturtingų rajonų į vakarus nuo Rio de Žaneiro, Muzemą valdo ginkluoti būriai, lojalūs nusikaltėlių gaujoms, kurios pardavinėja teises į žemę ir kontroliuoja galimybes naudotis tokiomis miesto paslaugomis kaip vanduo ir elektra.

„Municipalinės kontrolės techniniams darbuotojams reikia policijos paramos operacijoms toje vietoje vykdyti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė merija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.