Ukrainos deputatė N. Savčenko paleista iš areštinės

Ukrainoje antradienį iš areštinės buvo paleisti sąmokslu surengti teroro aktą kaltinami deputatė Nadija Savčenko ir derybas dėl apsikeitimo belaisviais organizavęs tarpininkas Volodymyras Rubanas.

 Valstybės perversmą tariamai planavusi įvykdyti N. Savčenko buvo kalinama nuo praėjusių metų kovo 23 dienos. <br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Valstybės perversmą tariamai planavusi įvykdyti N. Savčenko buvo kalinama nuo praėjusių metų kovo 23 dienos. <br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-16 11:35

Teismas vėlų pirmadienį nusprendė nepratęsti jiems skirto arešto.

Valstybės perversmą tariamai planavusi įvykdyti N. Savčenko buvo kalinama nuo praėjusių metų kovo 23 dienos. Diena anksčiau Aukščiausioji Rada patenkino generalinio prokuroro Jurijaus Lucenkos prašymą ją suimti ir patraukti atsakomybėn.

Sąmokslu nužudyti prezidentą Petro Porošenką kaltinamas V. Rubanas buvo suimtas 2018-ųjų kovo 8 dieną, kai savo automobiliu neteisėtai gabeno daugybę ginklų ir šaudmenų per vadinamąją „pilkąją zoną“, skiriančią Rusijos palaikomų separatistų kontroliuojamą teritoriją nuo likusios Ukrainos dalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.