Europą šokiravusio prostitucijos tinklo įkūrėjų byloje – keistas moterų elgesys

Po dvejų metų paieškų Lenkijos teisėsaugininkams kartu su jų kolegomis iš keturių šalių pavyko pagauti Europą šokiravusio prostitučių tinklo įkūrėjus. Tiesa, ypač nustebino jų skriaustų moterų elgesys.

Policija prostitucijos verslą įsukusios gaujos namuose aptiko kanapių plantaciją.<br>Lrytas.lt koliažas
Policija prostitucijos verslą įsukusios gaujos namuose aptiko kanapių plantaciją.<br>Lrytas.lt koliažas
Policija prostitucijos verslą įsukusios gaujos namuose aptiko kanapių plantaciją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Policija prostitucijos verslą įsukusios gaujos namuose aptiko kanapių plantaciją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Policija prostitucijos verslą įsukusios gaujos namuose aptiko kanapių plantaciją.<br>Europolo nuotr.
Policija prostitucijos verslą įsukusios gaujos namuose aptiko kanapių plantaciją.<br>Europolo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Varšuva

Apr 27, 2019, 10:38 AM

Gdansko mieste veikusi mafijos grupuotė „Broliukai“ užverbuotas prostitutes sugebėdavo padaryti tokias paklusnias, kad jų elgesį vietos psichologai prilygino religinės sektos narių atsidavimui.

Prostitutės ant savo kūno buvo priverstos išsitatuiruoti meilės bei priklausomybės mafijai šūkius.

O suėmus gaujos lyderius prostitutės nešė jiems maistą ir ištisas dienas stovėdavo po kalėjimo langais, kad galėtų nusiųsti oro bučinius savo engėjams.

Verbavo viešose vietose

Dviem mafijos įkurtiems viešnamiams broliai prostitučių ieškojo klubuose, kavinėse – kalbindavo simpatiškas, bet vargingai gyvenančias, iš asocialių šeimų kilusias merginas.

Joms sąvadautojai dovanodavo arba paskolindavo pinigų, kuriuos vėliau reikalaudavo grąžinti su dideliais procentais, o nesugebėjusias to padaryti merginas įdarbindavo viešnamyje.

Kad į bėdą pakliuvusias aukas paverstų klusniomis vergėmis, suteneriai merginas slapta girdė narkotikais, kontraceptikais ir vertė nutraukti ryšius su savo giminėmis, draugais.

Praradusios valią merginos sutiko, kad ant jų kojų ar pilvo, krūtų būtų ištatuiruoti priklausomybę broliukams nurodantys užrašai: „Areko nuosavybė“, „Myliu savo poną ir valdovą Leszeką“, „Priklausau organizacijai ir myliu vyriausiąjį broliuką“.

Per teismą savotiškomis sektantėmis tapusios 70 prostitučių atsisakė liudyti prieš sutenerius ir prisiekinėjo meilę trims gaujos lyderiams.

Varšuvos psichologai vis dėlto įtaria, jog už rodomo begalinio atsidavimo slepiasi paniška prostitučių baimė patirti fizinį sutenerių kerštą arba reputacijos sugriovimą, jei mafiozai paviešintų kompromituojančias jų veiklos nuotraukas.

Turėjo ryšių policijoje

„Broliukų“ gauja Gdanske garsėjo kaip įtakingiausia, žiauriausia ir turinti slaptą užnugarį policijoje.

Teisėsaugos neliečiamumą sutenerių grupuotei užtikrino tai, kad jos lyderių – brolių Aleksandro, Leszeko ir Pawelo Barwikų – tėvas daug metų dirbo Gdansko policijos Kriminalinių nusikaltimų skyriuje. Garsėjęs kaip talentingas žudikų ir plėšikų gaudytojas brolių tėvas prieš 15 metų buvo nuteistas ilgam kalėti, kai paaiškėjo, jog pareigūnas talkino banditams autostradoje plėšiant krovinines mašinas, taip pat grobiant turtingų šeimų narius siekiant gauti išpirką.

Kartu buvo nuteisti dar keli policijos pareigūnai ir net su organizuotu nusikalstamumu kovojančio Centrinio tyrimų biuro (CTB) darbuotojai.

Broliai reketavo po vieną dirbančias prostitutes, užpuldavo kitus viešnamius, planavo monopolizuoti sekso paslaugų verslą Gdanske ir plėstis kituose miestuose.

Tokius jų planus sutrukdė tarptautinę narkotikų bylą tyręs CTB, demaskavęs, kad narkotikų siuntiniai yra slepiami Broliukų gaujos narių namuose.

Persikėlė dirbti į užsienį

Nepaisant rimtų kaltinimų prekiavus narkotikais ir įkūrus du viešnamius, broliukai buvo gana greitai paleisti iš areštinės už nedidelius užstatus ir pasižadėję niekur neišvykti.

Portalas „Onet“ demaskavo, kad išėję į laisvę broliukai dalį savo prostitučių pervežė į Danijos miestą Olborgą.

Ten broliukai pradėjo reketuoti ir puldinėti savarankiškai dirbančias prostitutes lenkes.

Jų padegtame bute žuvo viena 31 metų moteris, o 22 metų moteris smarkiai apdegė.

Po šio nusikaltimo Lenkijos policininkai areštavo ir nuteisė keliolika minėtos gaujos narių, tačiau broliai Barwikai dingo.

Dviejų brolių nebaudžiamumui vis dėlto atėjo galas – neseniai per bendrą Ispanijos, Lenkijos, Danijos ir Olandijos policininkų operaciją viename name Ispanijoje jie buvo areštuoti kartu su trimis parankiniais.

Minėtame name policija aptiko kanapių plantaciją bei hašišo siuntą, kurią buvo numatyta pervežti į Olandiją ir Daniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.