Dukra motiną laikė namuose klaikiomis sąlygomis: ji rasta pūvanti, su sulaužytais kaulais

Antradienį nuosprendį dėl motinos žmogžudystės išgirdo jos dukra, o pareigūnai atskleidė šiurpaus nusikaltimo detales. 53-ejų Therese Curphey pripažinta kalta dėl 91-erių motinos mirties ir nuteista kalėti ketverius metus, rašo dailymail.co.uk.

Lrytas.lt koliažas
Lrytas.lt koliažas
Lrytas.lt koliažas
Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 1, 2019, 11:02 AM, atnaujinta May 1, 2019, 11:21 AM

Ekspertai nurodė, kad senolė mirė dėl kraujo užkrėtimo (sepsio), hipotermijos ir odos opų, žaizdų.  

Kaip vėliau paaiškėjo, dukra jau kelis mėnesius viena prižiūrėjo motiną ir neleido jos lankyti nei kaimynams, nei socialinių tarnybų darbuotojams. Be to, dukra pakeitė motinos vaistus, aiškindama, kad geriau supranta, ko jai reikia. Į medikų rankas senolė pateko visiškai kritinės būklės, juos iškvietė pati dukra.

Greitosios pagalbos darbuotojai liudydami nurodė, kad patekę į moterų namus jie rado iki lubų prikrautus šiukšlių kalnus, o patekti pas senolę buvo sunku, nes ji ir pati buvo tarp šiukšlių.

Th.Curphey medikams meluodama sakė, kad motina jaučiasi labai blogai, nes naktį iškrito iš lovos ant grindų. Išsigandusią 91-erių moterį radę medikai iškart ją išvežė į ligoninę, tačiau jos gyvybės išgelbėti nepavyko, ji mirė tą patį vakarą.

Kaltinimai dėl aplaidumo, nepriežiūros ir mirties, iškart buvo mesti dukrai.

Medikų išvadose skelbiama, kad senolė tikrai buvo iškritusi, tačiau ne tą vakarą, kai juos iškvietė moters dukra. Senolė buvo kritusi ir susižeidusi maždaug prieš tris savaites, tada jai lūžo keliai šonkauliai ir ji kęsdama skausmus, gyveno su abejinga, ja nesirūpinančia dukterimi.

„Duktė buvo vienintelis atsakingas žmogus už motinos sveikatą, nes ji pati negalėjo savimi pasirūpinti, o dukra draudė tai daryti kitiems“, – nurodoma kaltinamajame rašte.

„Senolė kentėjo nežmoniškus skausmus dėl sužalojimų ir nepriežiūros. Tai buvo negailestingas jos dukros aplaidumas“, – sakė prokuroras. Tyrimas buvo atliekamas nuo balandžio pradžios. 

Mersisaido policijos detektyvas Philas Atkinsonas sakė: „Tai buvo tikrai liūdnas atvejis, sunku patikėti, kokiomis sąlygomis buvo laikoma senolė. Liūdna, kad paskutinėmis gyvenimo dienomis iš jos buvo atimtas visas orumas. Nors nuosprendis nepakeis šios situacijos, tačiau turi būti įvykdytas teisingumas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.