Italijoje siautė „kūdikių gauja“: mirtinai nukankino neįgalų vyrą

Pareigūnai Pietų Italijoje sulaikė šešis nepilnamečius ir du 19 ir 22 metų vaikinus. Jie įtariami žiauriai kankinę ir apiplėšę 65 metų neįgalų vyriškį. Nuo patirtų sunkių sužalojimų jis vėliau mirė ligoninėje.

Šiame name Mandūrijoje gyveno nepilnamečių žiauriai kankintas A.Stano.<br>Taranto policijos nuotr.
Šiame name Mandūrijoje gyveno nepilnamečių žiauriai kankintas A.Stano.<br>Taranto policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2019, 12:32 PM

Prokurorai tvirtina, kad šis aštuonetas subūrė paauglių kriminalinę grupuotę, kurią italai vadina „kūdikių gauja“. Šešiems nepilnamečiams yra po 17 metų, o likusiems gaujos nariams yra po 19 ir 22 metus.

Pareigūnai A.Stano namuose apsilankė balandžio 5-ąją po to, kai šalia gyvenęs žmogus pranešė apie apiplėštą kaimyną. Atvykę tyrėjai nustatė, kad pensininkas buvo apdriskęs, prastai maitinosi ir gyveno itin skurdžiomis sąlygomis.

Medikai jam atnešė maisto ir vandens, tačiau kitą dieną sugrįžę pareigūnai pamatė, kad vyras nieko negėrė, nevalgė ir vos pajėgė atidaryti duris.

Pensininkas buvo nuvežtas į ligoninę, jam buvo atliktos skrandžio perforaciją ir vidinį kraujavimą mėginančios sustabdyti operacijos, tačiau medikams vyro gyvybės išsaugoti nepavyko. Balandžio 23-iąją jis mirė.

Tyrėjai mano, kad vyriškis galėjo mirti nuo patirtų kitų vidinių organų sužalojimų.

Pranešama, kad jaunuolių gauja ilgus mėnesius kankino pensininką. Jie A.Stano daužė lazdomis, kumščiais ir kojomis gatvėse ir vyro namuose. Pensininką jie vadino vaikų kaimo pakvaišėliu.

Jis pats negalėjo apsiginti ir tinkamai reaguoti į užpuolikus, nes turėjo psichikos negalią.

Tyrėjai leido identifikuoti 8 galimus užpuolikus, kuriems šiuo metu yra pareikšti kaltinimai, tačiau italų laikraščiai nurodo mažiausiai 14 „našlaičių grupuotės“ narių.

Kol kas nusikaltėlių motyvai nėra aiškūs, o Italijos spauda gaują palygino su nusikaltėliais iš Anthony Burgesso romano „Prisukamas apelsinas“, kurie mėgavosi sadistiniu smurtu.

Parengta pagal BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.