Meksikoje šiemet nužudytas jau ketvirtas žurnalistas

Meksikoje nušautas žurnalistas ir pedagogas, įkūręs bendruomenės radiją viename indėnų regione šalies pietuose, penktadienį pranešė pareigūnai.

 Meksika yra žurnalistams viena pavojingiausių šalių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Meksika yra žurnalistams viena pavojingiausių šalių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2019, 9:11 PM

Telesforo Santiago Enriquezas – jau ketvirtas šiemet Meksikoje nužudytas žurnalistas. Ginkluoti užpuolikai jį atakavo Chučitano mieste Oachakos valstijoje, kur žurnalistas yra įkūręs radiją „El Cafetal“.

Neseniai jis sulaukė grasinimų telefonu per savo tiesioginio eterio laidą, jo dukterėčia sakė Meksikos radijui „Formula“.

T. Santiago Enriquezas savo laidoje nevengdavo kritikuoti vietos valdžios korupcijos.

„Radijo bangomis Santiago Enriquezas reikšdavo savo analizes ir kritiką vyriausybei, o neseniai pasmerkė savivaldos tarnybas už numanomą išteklių atitraukimą“, – sakoma Nacionalinės žmogaus teisių komisijos pranešime.

Meksika yra žurnalistams viena pavojingiausių šalių. Nuo 2000 metų joje nužudyta daugiau kaip 100 reporterių, šalį krečiant su narkotikų kontrabandininkų grupuotėmis ir politikų korupcija susijusio smurto bangai.

Žiniasklaidos laisvės organizacija „Žurnalistai be sienų“ (RSF) Meksiką įvertinę kaip trečią pavojingiausią šalį žiniasklaidos darbuotojams po karo krečiamų Afganistano ir Sirijos.

„Vėliausia žmogžudystė yra priminimas, kaip pavojinga užsiimti žurnalistika Meksikoje', – sakoma RSF Lotynų Amerikos padalinio direktoriaus Emmanuelio Colombie pranešime.

T. Santiago Enriquezos dukterėčia Aida Valencia sakė mananti, kad jos dėdė buvo nužudytas dėl savo žurnalistinio darbo.

„Jį nušovė į burną ir širdį“, – nurodė ji.

T. Santiago Enriquezas taip pat dirbo mokytoju ir buvo žinomas dėl savo pastangų išsaugoti vietos indėnų kalbas bei tradicijas, teigė A. Valencia.

Žinia apie jo nužudymą buvo patvirtinta minint Pasaulinę žiniasklaidos laisvės dieną, kai Meksikos žurnalistai paprastai rengia protestus prieš pavojus, kuriuos jie patiria dėl savo darbo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.