Skrydžių palydovės pasipiktino dėl aprangos taisyklių: ar tai 2019-ieji?

Didžiausia Norvegijos oro linijų bendrovė „Norwegian Air“ įsivėlė į skandalą dėl savo darbuotojams nustatytų aprangos reikalavimų. Kai kuriuos jų žmonės pavadino tiesiog absurdiškais ir atgyvenusiais.

Skrydžių bendrovė nustatė griežtas aprangos taisykles savo darbuotojams.<br>„Imago“/„Scanpix“ nuotr.
Skrydžių bendrovė nustatė griežtas aprangos taisykles savo darbuotojams.<br>„Imago“/„Scanpix“ nuotr.
Skrydžių bendrovė nustatė griežtas aprangos taisykles savo darbuotojams.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Skrydžių bendrovė nustatė griežtas aprangos taisykles savo darbuotojams.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 4, 2019, 2:45 PM

Norvegijos pigių skrydžių bendrovė „Norwegian Air“ sulaukė dalies visuomenės pasmerkimo dėl to, kad savo skrydžių palydovėms liepia darbe avėti aukštakulnius. Išvengti šio reikalavimo moterys gali tik tuomet, jei pateiks gydytojo pažymą, nurodančią, kad tokios avalynės jos avėti negali dėl sveikatos.

Tiesa, skrydžių palydovės tokį gydytojo raštelį turėtų nešiotis su savimi visuomet.

Toks reikalavimas pasirodė šalia kitų, kurie buvo surašyti net 22 puslapius užimančiose aprangos kompanijos darbuotojams taisyklėse.

Jose nurodyta, kad bendrovės darbuotojos moterys turi visuomet vaikščioti su bent 2 centimetrų kulną turinčiais bateliais.

Darbuotojos, kurios gaus gydytojo pažymą, leidžiančią šio reikalavimo nepaisyti, turės kas pusmetį pakartotinai apsilankyti pas medikus.

„2019 metais taikyti tokius reikalavimus yra beveik juokinga“, – nusivylimo oro linijų bendrovės sprendimu neslėpė Norvegijos kairiosios socialistų partijos atstovė Ingrid Hodnebo.

Dar vienas kompanijos reikalavimas, sulaukęs įvairių vertinimų, yra makiažo draudimas vyrams, nebent juo bandoma paslėpti randus. Vyrų plaukai negali būti ilgesni nei iki pečių, jiems draudžiama nešioti auskarus.

Tačiau reikalaujama, kad moterys būtinai pasidažytų. Nurodyta ir koks minimalus makiažas galimas – makiažo pagrindas, pudra, padažytos akys.

Priklijuojamos blakstienos leidžiamos tik tuo atveju, jei jos neatrodo netikros.

Griežtos taisyklės nustatytos ir papuošalams: moterys gali nešioti daugiausia du žiedus ant kiekvienos rankos, leidžiamos spalvos – aukso arba sidabro.

„Norwegian Air“ bendrovė gynėsi, kad jos nustatyti aprangos reikalavimai savo darbuotojams nedaug skiriasi nuo kitų oro linijų.

Detaliai išdėstyti aprangos taisykles esą nuspręsta, kad būtų išvengta bet kokių nesusipratimų.

„Mūsų darbuotojai turi laikytis nustatytos aprangos politikos. Taip, yra skirtumų tarp reikalavimų moterims ir vyrams, tačiau tai įprasta ir kitose skrydžių bendrovėse“, – paaiškino kompanijos atstovė Astrid Mannion-Gibson.

Parengta pagal „The Local“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.