Ilgiausias nužudymo bylos nagrinėjimas pasibaigė: ūkininkas išgirdo nuosprendį

Ūkininkas Airijoje trečiadienį išgirdo, kad už vyriškio nužudymą jam yra skiriama įkalinimo iki gyvos galvos bausmė.

 ​Ūkininkas Airijoje trečiadienį išgirdo, kad už vyriškio nužudymą jam yra skiriama įkalinimo iki gyvos galvos bausmė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Ūkininkas Airijoje trečiadienį išgirdo, kad už vyriškio nužudymą jam yra skiriama įkalinimo iki gyvos galvos bausmė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2019, 8:07 PM

Bylos nagrinėjimas truko 15 savaičių, tai yra rekordas Airijos istorijoje, rašo „The Guardian“

Patrickas Quirke'as Bobby Ryaną nužudė dar 2011 metais, o tada viename rezervuare jo kūną slėpė 2 metus.

Klausydamas verdiktą Dublino centriniame kriminaliniame teisme P.Quirke'as nerodė jokių emocijų.

Prokurorai tvirtina, kad taip jis pasielgė dėl meilės ir pinigų. P.Quirke'as norėjo atgaivinti santykius su Mary Lowry, kuri prieš pradėdama draugauti su B.Ryanu paleikė artimą ryšį su žudiku, jį rėmė emociškai ir finansiškai.

Sprendimą įkalinti žudiką iki gyvos galvos priėmė 12 prisiekusiųjų kolegija 10 balsų prieš 2. Jie bylos medžiagą nagrinėjo 8 dienas.

P.Quirke neigė nužudęs B.Ryaną. Kadangi nebuvo jokių liudytojų, prisipažinimų arba kaltumą įrodančių DNR tyrimų, byla rėmėsi netiesioginiais įrodymais.

Meilės trikampis dažnai stūmė net „Brexit7 aktualijas iš pirmųjų laikraščio puslapių.

M.Lowry su P.Quirke'u bendrauti pradėjo 2008-aisiais, metai po to, kai nuo vėžio mirė jos vyras. P.Quirke'as yra vedęs moters mirusio vyro seserį ir padėjo jai tvarkytis su ūkiu po vyro mirties

Moteris pasakojo, kad santykiuose ieškojo paguodos, tačiau ji pradėjo gėdintis tokių santykių ir 2010 pradėjo susitikinėti su B.Ryanu.

Vyras pradingo 2011-ųjų birželio 3-ąją išėjęs iš M.Lowry namų. Moteris teisme pasakojo, kad vėliau tą vakarą P.Quirke'as pasirodė prie jos namų sukaitęs, suprakaitavęs ir nerimastingas.

Policija vykdė B.Ryano paieškas, tačiau jos buvo nesėkmingos. 2013-ųjų balandį pats P.Quirke'as kreipėsi į policiją ir pareiškė, kad kūną aptiko iš rezervuaro pumpuodamas vandenį.

Prokurorai mano, kad vyras apie tai pranešė, nes baigėsi laikas, kuriam jis buvo išsinuomavęs vandens rezervuarą.

Policija patikrino P.Quirke'o namų kompiuterį ir rado, kad vyras yra „Google“ paieškos sistemoje ieškojęs, per kiek laiko suyra žmogaus kūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.