JAV diplomatijos vadovas M. Pompeo netikėtai atšaukė vizitą Vokietijoje

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo antradienį netikėtai atšaukė vizitą Vokietijoje, likus vos kelioms valandoms iki jo planuoto atvykimo į Berlyną, o diplomatijos vadovo atstovė spaudai sakė, kad taip buvo pasielgta dėl „neatidėliotinų reikalų“.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo antradienį netikėtai atšaukė vizitą Vokietijoje, likus vos kelioms valandoms iki jo planuoto atvykimo į Berlyną.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo antradienį netikėtai atšaukė vizitą Vokietijoje, likus vos kelioms valandoms iki jo planuoto atvykimo į Berlyną.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2019, 1:11 PM, atnaujinta May 7, 2019, 1:47 PM

„Deja, turime iš naujo suplanuoti susitikimų Berlyne tvarkaraštį dėl neatidėliotinų reikalų“, – sakė Valstybės departamento atstovė Morgan Ortagus.

„Tikimės iš naujo suplanuoti virtinę svarbių susitikimų. Sekretorius tikisi greitai apsilankyti Berlyne“, – pridūrė ji.

M. Ortagus išsamiau nekomentavo, kodėl staiga pasikeitė planai.

M. Pompeo vėliau antradienį ketino susitikti su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir užsienio reikalų ministru Heiko Maasu.

Kol kas neaišku, ar JAV diplomatijos vadovas neatsisakys savo planų trečiadienį susitikti Didžiojoje Britanijoje su premjere Theresa May, o ketvirtadienį – apsilankyti Grenlandijoje, kur ketino užbaigti savo kelionę.

Jos pradžioje M. Pompeo susitiko su Arkties tarybos valstybės narių ministrais Suomijos šiauriniame Rovaniemio mieste.

 

Paprašyta įvardyti galimas M. Pompeo vizito Vokietijoje atšaukimo priežastis A. Merkel kanceliarija liepė kreiptis į JAV ambasadą Berlyne. Tačiau šioji padėties irgi kol kas nekomentavo.

Ši diplomatinė atstovybė anksčiau paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“ M. Ortagus komentarus.

A. Merkel neslepia turimų nesusitarimų su JAV prezidentu Donaldu Trumpu, dažnai kritikuojančiu artimą sąjungininkę Vokietiją, ypač dėl, jo nuomone, nepakankamų išlaidų NATO reikmėms.

Berlynas ir Vašingtonas taip pat ginčijasi dėl daugybės prekybos klausimų bei projekto „Nord Stream 2“, numatančio naujo Vokietiją su Rusija per Baltijos jūrą jungsiančio dujotiekio statybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.