JAV ir Rusijos diplomatijos vadovai ateinančią savaitę susitiks Sočyje

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo planuoja ateinančią savaitę vykti į Rusiją derybų su šios šalies užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, Maskva pranešė antradienį, kitą dieną po jųdviejų susitikimo Suomijoje.

 JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo planuoja ateinančią savaitę vykti į Rusiją derybų su šios šalies užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, Maskva pranešė antradienį, kitą dieną po jųdviejų susitikimo Suomijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo planuoja ateinančią savaitę vykti į Rusiją derybų su šios šalies užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, Maskva pranešė antradienį, kitą dieną po jųdviejų susitikimo Suomijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2019, 2:44 PM

Susitikimas įvyks Rusijos pietuose esančiame Sočio mieste gegužės 14 dieną, naujienų agentūrai AFP patvirtino Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Pirmadienį S. Lavrovas ir M. Pompeo buvo susitikę Arkties tarybos susitikimo Suomijos šiaurėje kuluaruose.

Savaitgalį M. Pompeo griežtai kritikavo Rusiją dėl „agresyvaus elgesio“ Arktyje, be to, sakė, kad „rusai privalo išeiti“ iš krizės alinamos Venesuelos.

S. Lavrovas po pirmadienio derybų atsisakė komentuoti „politinius pareiškimus, kurie daromi viešai tam tikram efektui sukurti“.

„Mes susitelkę į rimtus reikalus“, – sakė jis ir pavadino diskusijas „labai geromis ir konstruktyviomis“.

Iš Suomijos JAV valstybės sekretorius turėjo nuvykti į Berlyną, bet staiga atšaukė šį vizitą dėl „neatidėliotinų reikalų“, sakė jo atstovė.

Tuo metu Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas neatmetė galimybės valstybės vadovui priimti M. Pompeo po derybų su S. Lavrovu.

„Suplanuotos Pompeo ir Lavrovo derybos ir jūs žinote, kad RF URM jau padarė apie tai atitinkamą pareiškimą. Tai svarbiausia, kas suplanuota Pompeo Sočyje. O jau pagal diplomatinių žinybų vadovų derybų rezultatus neatmetame galimybės, kad Pompeo priims Rusijos prezidentas“, – antradienį žurnalistams sakė D. Peskovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.