Donaldą Trumpą vejasi miglota finansinė praeitis

Donaldas Trumpas, anot žiniasklaidos, devintajame ir dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmečiuose kaip verslininkas patyrė daugiau kaip milijardą dolerių nuostolių. Dabartinis JAV prezidentas nuo 1985 iki 1994 metų prarado 1,17 mlrd. dolerių (1,04 mlrd. eurų), rašo „New York Times“, remdamasis D.Trumpo mokestiniais dokumentais.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Trumpo dangoraižis Niujorke.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Trumpo dangoraižis Niujorke.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-05-08 11:20

Šiais duomenimis, jo įmonių būklė buvo daug prastesnė nei iki šiol buvo žinoma. Palyginęs D.Trumpo informaciją su kitų „dideles pajamas gaunančių“ mokesčių mokėtojų informacija, „The New York Times“ priėjo prie išvados, kad D.Trumpas „tikriausiai prarado daugiau pinigų nei beveik visi kiti individualūs Amerikos mokesčių mokėtojai“.

Dėl verslo nuostolių būsimasis JAV prezidentas aštuonerius iš minėtų 10 metų nemokėjo pajamų mokesčio, nurodė laikraštis.

Prezidento advokatas Charlesas Harderis laikraščiui sakė, kad informacija apie D.Trumpo mokesčius yra neteisinga. Duomenys apie jo 30 metų senumo mokesčių deklaracijas esą yra „labai netikslūs“.

Tikrasis D.Trumpo turtų mastas JAV ne kartą buvo diskutuojamas, be kita ko, dėl to, kad jis mėgsta pasipuikuoti savo turtais. Per 2016 metų prezidento rinkimų kampaniją respublikonas, priešingai ne kiti kandidatai, savo mokesčių deklaracijų nepateikė. „New York Times“ jau pernai nagrinėjo D.Trumpo finansus ir jo turtų kilmę.

Jo konkurentė rinkimuose demokratė Hillary Clinton per rinkimų kampaniją ne kartą užsiminė, kad D.Trumpas galimai nėra toks turtingas kaip dedasi. JAV demokratai šiuo metu mėgina gauti D.Trumpo 2013-2018 metų mokesčių deklaracijas.

Atstovų Rūmų biudžeto reikalų komitetas paprašė JAV mokesčių tarnybą (IRS) pateikti D.Trumpo asmenines ir verslo deklaracijas už 2013–2018 metus. Iždo departamento vadovas Stevenas Mnuchinas pirmadienį atsisakė tai padaryti, nurodydamas, kad komiteto prašymui „trūksta teisėto įstatyminio tikslo“.

S.Mnuchino žingsnis, kurio buvo tikimasi, tikriausiai duos pradžią teisinei kovai. Pagrindinės demokratų galimybės yra iškviesti IRS dėl deklaracijų arba iškelti bylą.

D.Trumpas yra pirmasis prezidentas po Richardo Nixono, iš posto nuversto dėl „Watergate“ skandalo, atsisakęs paviešinti savo mokesčių deklaracijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.