Rusijos ir JAV diplomatijos vadovai susitiks gegužės 14 dieną Sočyje

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo susitiks gegužės 14 dieną Sočyje.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo susitiks gegužės 14 dieną Sočyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo susitiks gegužės 14 dieną Sočyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2019, 10:11 AM

„Gegužės 14-ąją Sočio mieste esančioje sanatorijoje „Rus“ įvyks Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo ir JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo derybos“, – rašoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Kaip informavo ministerijos atstovai, nušviesti susitikimą kviečiamos Rusijos ir užsienio žiniasklaidos priemonės.

„Išsamiau apie susitikimo programą akredituoti žiniasklaidos atstovai bus informuoti vėliau“, – rašoma URM pranešime.

Anksčiau ministerija informavo, kad M. Pompeo lankysis Rusijoje gegužės 13–14 dienomis.

„Pagal pasiektą susitarimą, gegužės 13–14 dienomis valstybės sekretorius Mike'as Pompeo lankysis Rusijoje. Per derybas su užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu numatyta apsikeisti nuomonėmis aktualiais dvišalių santykių klausimais ir apie aktualias tarptautines problemas, įskaitant padėtį Venesueloje, Sirijoje ir Ukrainoje“, – rašoma Rusijos URM tinklalapyje paskelbtame komentare.

Tai bus pirmasis M. Pompeo vizitas Rusijoje jam einant valstybės sekretoriaus pareigas.

Kiek anksčiau Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas neatmetė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali susitikti su M. Pompeo po valstybės sekretoriaus derybų su S. Lavrovu.

„Yra numatytos M. Pompeo ir S. Lavrovo derybos. Rusijos URM apie tai jau paskelbė atitinkamą pranešimą. Tai svarbiausias dalykas, suplanuotas per M. Pompeo apsilankymą Sočyje. Neatmetame, kad po diplomatijos vadovų derybų M. Pompeo priims Rusijos prezidentas“, – sakė D. Peskovas žurnalistams antradienį.

Gegužės 6 dieną S. Lavrovas ir M. Pompeo buvo susitikę derybų Suomijos šiauriniame Rovaniemio mieste vykusio Arkties tarybos susitikimo kuluaruose. Po derybų Rusijos URM vadovas žurnalistams sakė, kad derybos buvo konstruktyvios, per jas aptarti regioniniai klausimai, tarptautiniai santykiai ir temos, susijusios su strateginiu stabilumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.