Medikai įvardijo tikslią Rusijos žurnalisto S. Dorenkos mirties priežastį

Rusijos radijo „Govorit Moskva“ („Kalba Maskva“) vyriausiojo redaktoriaus Sergejaus Dorenkos mirties priežastimi tapo širdies tamponada – širdies veiklos sutrikimas, joje susikaupus per daug skysčio. Tokią išvadą paskelbė skrodimą atlikę medikai.

 Sputnik/Scanpix nuotr.
 Sputnik/Scanpix nuotr.
 Sputnik/Scanpix nuotr.
 Sputnik/Scanpix nuotr.
 Sputnik/Scanpix nuotr.
 Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 10, 2019, 12:36 PM

59 metų žinomas žurnalistas mirė ketvirtadienį. Važiuodamas motociklu Maskvoje, jis prarado sąmonę, pargriuvo ir buvo išvežtas į ligoninę kritinės būklės. Medikai dvi valandas kovojo dėl vyro gyvybės, bet jų pastangos buvo bergždžios.

Vėliau vienas informuotas šaltinis sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad S.Dorenkos „žūtis tiesiogiai nesusijusi su kritimu nuo motociklo“. Pasak jo, pirminiai duomenys rodo, kad žurnalistą ištiko „ūmus širdies nepakankamumas“ ir kad krintant nuo motociklo patirtos traumos „nebuvo kritinio pobūdžio“.

Tinklalapis rbc.ru skelbia, kad S.Dorenkos kūno skrodimas buvo atliktas morge Trojekurovo kapinėse, kur ir bus palaidotas velionis.

Televizijos ir radijo laidų vedėjas S.Dorenka gimė 1959 metų spalio 18 dieną Kerčės mieste, esančiame šiuo metu Rusijos aneksuotame Krymo pusiasalyje.

Televizijoje jis pradėjo dirbti 1985 metais ir kurį laiką bendradarbiavo su naujienų televizijos CNN ispaniškąja redakcija.

2000 metais už vienoje laidoje išsakytą kritiką dėl Rusijos vyriausybės veiksmų po povandeninio laivo „Kursk“ katastrofos jis buvo nušalintas nuo tuometės televizijos ORT laidų vedimo.

Anksčiau S.Dorenka buvo žinomas dėl savo aštrių komentarų ir kritikos prezidento Vladimiro Putino valdymui, taip pat tapo vienu iš nedaugelio Rusijos žurnalistų, reiškusių palaikymą 2004 metais Ukrainoje įvykusiai Oranžinei revoliucijai.

Vis dėlto per 2013–2014 metų Maidano revoliuciją Ukrainoje S.Dorenka ėmėsi ginti Kremliaus poziciją ir užsitraukė Kijevo vyriausybės įtūžį. Jis buvo vienas iš dešimčių Rusijos žurnalistų ir rašytojų, kurių knygas Kijevas 2015 metais uždraudė platinti Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.