Saudo Arabijoje nukauti aštuoni įtariami „teroristai“

Rytiniame Saudo Arabijos Katifo regione, šiitų mažumos tvirtovėje, šeštadienį per policijos reidą buvo nukauti aštuoni įtariami „teroristų“ kuopelės nariai, pranešė valstybinė žiniasklaida.

 Rytiniame Saudo Arabijos Katifo regione, šiitų mažumos tvirtovėje, šeštadienį per policijos reidą buvo nukauti aštuoni įtariami „teroristų“ kuopelės nariai, pranešė valstybinė žiniasklaida.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Rytiniame Saudo Arabijos Katifo regione, šiitų mažumos tvirtovėje, šeštadienį per policijos reidą buvo nukauti aštuoni įtariami „teroristų“ kuopelės nariai, pranešė valstybinė žiniasklaida.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2019, 9:50 AM

Neseniai susiformavusi kuopelė rengėsi vykdyti „teroristinę“ veiklą, nukreiptą prieš šalies saugumą, valstybės saugumo tarnybų atstovą citavo oficialioji Saudo Arabijos naujienų agentūra.

Atstovo teigimu, aštuoni vyrai buvo nukauti po to, kai ėmė šaudyti į saugumo pajėgų pareigūnus, apsupusius vieną butą Sanabio rajone.

„Jie buvo raginami pasiduoti, bet jie nereagavo ir ėmė šaudyti į saugumo pajėgas... todėl buvo nukauti“, – nurodė valstybės saugumo tarnybų atstovas.

Per operaciją nebuvo sužeistas nė vienas civilis ar saugumo pajėgų pareigūnas, pridūrė jis.

Rytų provincijoje, apimančioje ir Katifą, neramumai reguliariai prasiveržia nuo 2011 metų, kai vadinamojo Arabų pavasario padrąsinti protestuotojai išėjo į gatves ir pareikalavo, kad sunitų vyriausybė liautųsi „diskriminuoti“ šiitus.

Ši mažuma sudaro maždaug 10–15 proc. iš 32 mln. karalystės gyventojų, tačiau vyriausybė neskelbia oficialios statistikos.

Rijadas neigia, kad šiitai šalyje diskriminuojami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.