Populiarus ukrainiečių muzikantas S. Vakarčiukas kuria partiją, dalyvaus rinkimuose

Populiarus ukrainiečių roko muzikantas, grupės „Okean Elzy“ lyderis Sviatoslavas Vakarčiukas ketvirtadienį paskelbė pradedantis politinę karjerą ir kuriantis savo partiją, pranešė Ukrainos naujienų portalas TSN.

 Pasak S. Vakarčiuko, būtent Aukščiausiojoje Radoje vyksta pagrindiniai šalies pokyčiai. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Pasak S. Vakarčiuko, būtent Aukščiausiojoje Radoje vyksta pagrindiniai šalies pokyčiai. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2019, 11:46 AM, atnaujinta May 16, 2019, 1:55 PM

Pasak S. Vakarčiuko, būtent Aukščiausiojoje Radoje vyksta pagrindiniai šalies pokyčiai. Jo nauja partija „Holos“ („Balsas“) ketina dalyvauti vėliau šiemet vyksiančiuose parlamento rinkimuose.

„Kuriame politinę jėgą, tikrų pokyčių partiją... Su jūsų pagalba vedu partiją „Holos“ į Ukrainos parlamentą“, – pareiškė muzikantas pristatydamas savo komandą.

„Kai Rusija griauna mūsų saugumą,.. sena politika ėda šalį iš vidaus, – sakė S. Vakarčiukas, kalbėdamas apie priežastis, nulėmusias sprendimą pasukti į politiką. – Mes, partija „Holos“, einame į parlamentą sunaikinti seną politiką ir sukurti naują – politiką, kuri atneš mums realių pokyčių.“

„Pirma: Ukrainos piliečių interesai – svarbiausi. Antra: egzistencinis Ukrainos pasirinkimas – Europa. Trečia: vienas įstatymas visiems. Ketvirta: laisva ekonomika be oligarchų. Penkta: Ukrainos piliečiams atskaitinga valdžia“, – savo partijos idėjas vardijo S. Vakarčiukas.

Anksčiau ketvirtadienį „Transparency International“ pranešė, kad šios nevyriausybinės organizacijos Ukrainos skyriaus valdybos pirmininkas Jaroslavas Jurčyšynas ir valdybos narė Julija Klymenko dėl dalyvavimo priešrinkiminėje kampanijoje traukiasi iš pareigų. Jie minimi naujosios partijos narių sąraše.

Be kita ko, muzikanto komandoje bus medikas Jurijus Sokolovas, karinės operacijos Rytų Ukrainoje dalyvis Andrijus Šaraskinas ir visuomenės aktyvistė Solomija Bobrovska.

S. Vakarčiukas taip pat pabrėžė, kad jei išrinktasis Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis neįgyvendins rinkėjams duotų pažadų, „priversime jį už tai atsakyti“.

Ukrainos prezidento rinkimus, vykusius balandžio 21 dieną, nugalėjo aktorius ir komikas V. Zelenskis. Jis bus prisaikdintas gegužės 20-ąją.

Per savo kampaniją jis žadėjo išnaikinti giliai įsišaknijusią korupciją ir užbaigti Rytų Ukrainoje vykstantį karą su Maskvos remiamais prorusiškais separatistais. V. Zelenskis taip pat kaltino kadenciją baigiantį Petro Porošenką nieko nepadarius, kad pagerėtų ukrainiečių gyvenimo lygis ir sumažėtų skurdas.

Ukrainos parlamento rinkimai turėtų vykti spalį, tačiau V. Zelenskis yra užsiminęs apie norą paleisti Aukščiausiąją Radą ir sušaukti pirmalaikius rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.