Atsistatydina Ukrainos URM vadovas Pavlo Klimkinas

Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas penktadienį paskelbė, kad atsistatydins kitą savaitę, kai bus prisaikdintas naujasis prezidentas Volodymyras Zelenskis.

 Jis sakė ketinąs likti politikoje ir siekti būti išrinktas į parlamentą.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Jis sakė ketinąs likti politikoje ir siekti būti išrinktas į parlamentą.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2019, 4:38 PM

„Kaip ir žadėjau, parašiau atsistatydinimo pareiškimą. Pirmadienį, inauguracijos dieną, perduosiu jį Aukščiausiajai Radai ir naujajam Ukrainos prezidentui“, – P. Klimkinas sakė per „Facebook“ paskelbtame vaizdo pranešime.

Jis pridūrė, kad apie savo ketinimus V. Zelenskį iš anksto perspėjo.

„Jis privalo turėti teisę į savo užsienio politikos komandą, į užsienio politikos strategijos kūrimą. Pasakiau jam, kad esu pasiruošęs padėti, kur reikės ir kur sutaps mūsų principai“, – pridūrė P. Klimkinas.

Jis sakė ketinąs likti politikoje ir siekti būti išrinktas į parlamentą.

„Šiuo metų musų vidaus palaikymas dėl politikos, dėl emocijų beveik išsemtas. Suprantu, ko nori ukrainiečių, bet taip pat suprantu, ko iš mūsų laukia pasaulis“, – pabrėžė P. Klimkinas.

„Turiu daug įvairių idėjų, ir tikiuosi jas įgyvendinti. Todėl einu į priekį, į politiką, į Ukrainos Aukščiausiąją Radą. Aišku, su komanda, su kuria mane sieja vertybės, principai, jausmai ir suvokimas, kaip reikia eiti toliau“, – pridūrė jis.

P. Klimkinas vadovauti Užsienio reikalų ministerijai buvo paskirtas 2014 metais. Anksčiau jis yra dirbęs diplomatiniuose postuose Didžiojoje Britanijoje ir Ukrainos atstovybėje prie Europos Sąjungos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.