Netoli Sirijos sostinės per numanomus Izraelio smūgius aidėjo sprogimai

Sirijos sostinėje penktadienį vakare pasigirdo keli sprogimai, o šalies oro gynybos pajėgos paleido ugnį į „objektus“, atskriejusius iš Izraelio okupuotų Golano Aukštumų pusės, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė apie tris sprogimus į pietvakarius nuo Damasko.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė apie tris sprogimus į pietvakarius nuo Damasko.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2019, 11:52 AM

Valstybinė naujienų agentūra SANA citavo neįvardytą kariuomenės pareigūną, sakiusį, kad Sirijos oro erdvės gynyba užfiksavo „priešiškų taikinių“, atlekiančių iš Kuneitros regiono, besiribojančio su Golano Aukštumomis.

SANA pranešime sakoma, kad Sirijos pajėgos numušė kelis „objektus“.

Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) savo ruožtu pranešė apie tris sprogimus į pietvakarius nuo Damasko. Kol kas neaišku, ar šių sprogimų priežastis buvo Izraelio aviacijos, ar raketų „žemė–žemė“ smūgiai.

SOHR direktorius Rami Abdul Rahmanas sakė naujienų agentūrai AP, kad buvo smogta taikiniams Kisvos vietovėje, kur yra Sirijos vyriausybę remiančių Irano ir libaniečių sukarinto judėjimo „Hizbollah“ pajėgų pozicijų ir sandėlių.

Praeitą mėnesį SANA pranešė, kad per vieną Izraelio aviacijos smūgį kariuomenės pozicijos vidurio Sirijoje buvo sužeisti šeši kariai ir sugriauti keli pastatai.

Izraelio kariškiai atsisakė komentuoti pranešimus apie penktadienio smūgius, bet žydų valstybė neseniai pripažino atakuojanti iraniečių taikinius Sirijoje.

Damasko sąjungininkas Iranas yra atsiuntęs kariuomenės patarėjų, kovotojų ir materialinės pagalbos prezidento Basharo al Assado vyriausybės pajėgoms, įsitraukusioms į jau ilgiau kaip aštuonerius metus besitęsiantį daugiaplanį pilietinį karą.

Izraelis laiko Iraną grėsme savo nacionaliniam saugumui ir sako netoleruosiantis šiitiškos respublikos pajėgų operacijų arti savo sienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.