Venesueloje per riaušes areštinėje žuvo mažiausiai 29 žmonės

Vakarų Venesueloje mažiausiai 25 kaliniai žuvo ir buvo sužeista 19 policininkų per penktadienį kilusias riaušes vienoje areštinėje, pranešė kalinių teisių nevyriausybinė organizacija.

Venesueloje per riaušes areštinėje žuvo mažiausiai 29 žmonės.  <br>Asociatyvi nuotr.
Venesueloje per riaušes areštinėje žuvo mažiausiai 29 žmonės.  <br>Asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2019, 9:57 AM

Susirėmimas policijos nuovados areštinėje Akarigvos mieste Portugesos valstijoje prasidėjo policijos specialiosioms pajėgoms (FAES) mėginant išgelbėti lankytojas, ketvirtadienį paimtus įkaitėmis kalinių grupuotės vadeivos, taip pat užkirsti kelią „masiniam kalinių pabėgimui“, nurodė valstijos viešojo saugumo sekretorius Oscaras Valero.

Kaliniai pareigūnus pasitiko „kulkų kruša“ ir susprogdino tris granatas, sužeidusias 19 policininkų, žurnalistams sakė O. Valero.

Kalinių teisių nevyriausybinė organizacija „Una Ventana a la Libertad“ kiek anksčiau buvo paskelbusi, kad per incidentą žuvo mažiausiai 25 žmonės.

„Šį rytą (tarnybos) pasiuntė FAES ir įvyko susirėmimas. Kaliniai turėjo ginklų, jie šaudė į policiją. Atrodo, jie taip pat susprogdino dvi granatas“, – naujienų agentūrai AFP sakė organizacijos direktorius Carlos Nieto.

Kalinių vadeiva Wilfredo Ramosas buvo vienas iš nukautųjų, sakoma policijos vidaus raporte.

Raporte, kurį citavo nevyriausybinė organizacija, sakoma, kad dalis operacijoje dalyvavusių policininkų nukentėjo nuo „skeveldrų ir sprogmenų“.

Kalėjimų ministerija šio incidento nekomentavo, tik pareiškė nekontroliuojanti padėties policijos areštinėse.

Socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše matyti vienas kalinys, veikiausiai W. Ramosas, iš dalies prisidengęs veidą, ginkluotas pistoletu ir, veikiausiai, granatomis bei grasinantis dviem moterims.

C. Nieto sakė, kad kaliniai reikalavo „maisto ir būti perkelti į kalėjimus“. Jie taip pat skundėsi policijos „piktnaudžiavimu“.

Apie įkaičių likimą jokios informacijos kol kas nebuvo paskelbta.

Smurtas neretai tampa problema tokio pobūdžio laisvės atėmimo įstaigose, kur kaliniai turėtų būti laikomi ne ilgiau kaip dvi paras, nurodė „Una Ventana a la Libertad“.

Šalyje yra apie 500 tokių areštinių. Jose laikoma apie 55 tūkst. žmonių, nors vietų tėra 8 000, pridūrė nevyriausybinė organizacija.

Akarigvos areštinėje yra tik 60 vietų, bet joje buvo laikoma 500 žmonių, sakoma policijos raporte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.