A. Merkel perspėja apie Europoje plintančius populistinius judėjimus

Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį pareiškė, kad jos šalis turi budriai vertinti Europoje plintančius nacionalistinius judėjimus dėl savo nacistinės praeities.

 A. Merkel pripažino, kad tampa vis sunkiau priminti žmonėms apie praeities pamokas, tačiau „jas turi išmokti kiekviena nauja karta“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 A. Merkel pripažino, kad tampa vis sunkiau priminti žmonėms apie praeities pamokas, tačiau „jas turi išmokti kiekviena nauja karta“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2019, 11:59 AM

„Akivaizdu, kad Vokietijoje juos (populistinius judėjimus) reikia vertinti tam tikrame kontekste – mūsų praeities kontekste. Tai reiškia, kad mums reikia būti budresniems nei kiti“, – sakė ji interviu kanalui CNN.

A. Merkel taip pat pasmerkė Vokietijoje augantį antisemitizmą ir sakė, kad „tarp mūsų, deja, visuomet buvo kažkiek antisemitų“.

„Šiandien nė viena sinagoga, nė vienas žydų darželis ar mokykla negali apsieiti be vokiečių policininkų apsaugos“, – teigė kanclerė.

A. Merkel pripažino, kad tampa vis sunkiau priminti žmonėms apie praeities pamokas, tačiau „jas turi išmokti kiekviena nauja karta“.

Vokietijai A. Merkel vadovauja pastaruosius 13 metų, tačiau ji yra paskelbusi, kad pasibaigus šiai kadencijai ji nebesieks užimti šalies kanclerio posto. Jos kadencija baigiasi 2021-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.