Estijos vyriausybės dovana rinkėjams: pigina alkoholį ir didina pensijas

Estijos vyriausybė nusprendė nuo šių metų liepos 1 dienos 25 proc. sumažinti akcizų tarifą stipriesiems ir silpniesiems alkoholiniams gėrimams.

J.Ratas pridūrė, kad akcizų tarifai tabako gaminiams ir toliau didės, tačiau šis didinimas bus laipsniškesnis nei buvo numatyta iš pradžių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
J.Ratas pridūrė, kad akcizų tarifai tabako gaminiams ir toliau didės, tačiau šis didinimas bus laipsniškesnis nei buvo numatyta iš pradžių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2019, 9:40 AM

Tikimasi, kad atitinkamas įstatymo projektas bus pateiktas parlamentui svarstyti pirmadienį, birželio 3 dieną.

Ministras pirmininkas Jüri Ratas taip pat patvirtino nacionaliniam transliuotojui ERR, kad sudarant valstybės biudžeto strategiją, buvo pasiektas susitarimas dėl neapmokestinamojo pajamų minimumo didinimo vyresnio amžiaus žmonėms 50 eurų.

J.Ratas pažymėjo, kad biudžeto taupymo nebus siekiama mažinant išlaidas moksliniams tyrimams, inovacijoms ir gynybai. Nepaisant to, valstybė planuoja apkarpyti savo veiklos išlaidas, tačiau konkretesni sprendimai šiuo klausimu bus priimti rudenį.

Kitas pasiektas susitarimas yra susijęs su neeiliniu pensijų didinimu.

Ministro pirmininko žodžiais, koalicija sutarė dėl tokio pensijų didinimo, tačiau jo terminai ir dydis bus susieti su savanoriško perėjimo prie antrosios pakopos pensijų įvedimu.

„Kai žmonės pradės išeiti iš antrosios pakopos ir pinigai „atsilaisvins“, šios lėšos bus nukreiptos į pirmąją pakopą“, – paaiškino ministras pirmininkas.

J.Ratas pridūrė, kad akcizų tarifai tabako gaminiams ir toliau didės, tačiau šis didinimas bus laipsniškesnis nei buvo numatyta iš pradžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.