Motina ir dukra dėl oro užterštumo padavė į teismą Prancūzijos valstybę

Prancūzijoje antradienį prasidėjo neįprastas procesas – motina ir duktė dėl oro užterštumo sukeltų sveikatos problemų padavė į teismą valstybę. Jos reikalauja 160 000 eurų kompensacijos, nes žinybos nesiėmė efektyvių priemonių prieš oro užterštumą, ypač – 2016 metų gruodį, kai jis Paryžiuje fiksuotas itin didelis.

 Prancūzijos sostinėje dažnai fiksuojama padidėjusi oro tarša.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Prancūzijos sostinėje dažnai fiksuojama padidėjusi oro tarša.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2019, 4:56 PM

Ieškovės nurodo, kad tai turėjo neigiamų padarinių jų sveikatai. Tuo metu jos gyveno Sent Ueno priemiestyje Paryžiaus šiaurėje prie pat miesto greitkelio, einančio ratu aplink Prancūzijos sostinę. Šiuo ratu per dieną pravažiuoja 1,1 mln. automobilių.

Motinai ir dukteriai, jų pačių duomenimis, kilo kvėpavimo problemų. 52-ejų moteris esą buvo priversta imti biuletenį, o 16-metę dukrą ėmė kamuoti astmos priepuoliai. Po to, kai patartos gydytojų persikėlė į Orleaną, jo, jų advokato duomenimis, jaučiasi daug geriau.

Ieškovių advokatai argumentuoja, kad Prancūzijos institucijos nepaskelbė taisyklių dėl geresnės gyventojų apsaugos, o galiausiai priimtų priemonių tinkamai neįgyvendino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.