Zimbabvėje per sprogdinimus kasykloje žuvo devyni savavaliai auksakasiai

Mažiausiai devyni savavaliai aukso ieškotojai žuvo per sprogdinimus į šiaurę nuo Zimbabvės sostinės Hararės esančioje kasykloje, antradienį pranešė policijos pareigūnai.

Šalyje, kur oficialus nedarbo lygis siekia daugiau kaip 90 proc., yra plačiai paplitusi savavališka aukso kasyba. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Šalyje, kur oficialus nedarbo lygis siekia daugiau kaip 90 proc., yra plačiai paplitusi savavališka aukso kasyba. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2019, 3:55 PM

„Galime patvirtinti, kad sekmadienio naktį Mazovės Džumbo kasykloje žuvo aštuoni žmonės. Dar vienas šachtoje buvęs žmogus žuvo vėliau, sprogus kitiems sprogmenims“, – nurodė policijos atstovas Paulas Nyathis naujienų agentūrai AFP.

„Kūnus pavyko ištraukti. Pradėtas tyrimas, siekiant nustatyti, kaip jie pateko į kasyklą, kurios įėjimas yra saugomas, – sakė P.Nyathis.

„Vienas žmogus dėl kaulų lūžių buvo paguldytas į ligoninę. Mums pasakė, kad jų gali būti daugiau“, – kalbėjo jis.

Bendrovė „Metallon Corporation“, kuriai priklauso kasykla, patvirtino informaciją apie šį incidentą ir nurodė, kad kai kurios aukos buvo bendrovės darbuotojai.

„Savavaliai auksakasiai įsilaužė į kasyklą ir pradėjo nelegaliai sprogdinti“, – sakoma bendrovės pranešime.

„Devyni auksakasiai tragiškai žuvo“, – sakoma jame.

Mažiausiai 24 nelegalūs auksakasiai žuvo ir dar aštuoni buvo išgelbėti vasarį, kai vanduo užtvindė dvi nebenaudojamas šachtas kalnakasių mieste Kadomoje.

Šalyje, kur oficialus nedarbo lygis siekia daugiau kaip 90 proc., yra plačiai paplitusi savavališka aukso kasyba. Šia veikla dažniausiai užsiimama seniai nebenaudojamose didelių įmonių kasyklose; ji daugeliui padeda gauti pajamų.

Zimbabvėje yra platinos, deimantų, aukso, anglies ir vario telkinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.