Meksikos narkomafijos bosas „Jaguaras“ perduotas JAV

Meksikos žinybos išdavė Jungtinėms Valstijoms narkomafijos bosą Josė Antonio Torresą Marrufą. Tai patvirtino JAV teisingumo departamentas.

Meksikos federalinė policija J.A.T.Marrufą suėmė 2012 metų vasario 4-ąją. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Meksikos federalinė policija J.A.T.Marrufą suėmė 2012 metų vasario 4-ąją. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2019, 5:45 PM

J.A.T.Marrufas, dar žinomas kaip „Jaguaras“, laikomas vienu „Sinaloa“ kartelio lyderių. Buvęs jo bosas Joaquinas „El Chapo“ Guzmanas vasarį teismo procese Niujorke buvo pripažintas kaltas pagal visus kaltinamuosius punktus ir kalėjime praleis visą likusį gyvenimą.

„Sinaloa“ kartelis yra galingiausias narkotikų kartelis Meksikoje. Jis dideliais kiekiais kontrabanda gabeno į JAV kokainą, marihuaną ir kitus narkotikus.

J.A.T.Marrufas kaltinamas sunkiausiais smurtiniais nusikaltimais. Jis buvo aukštas nusikalstamos organizacijos „Gente Nueva“, kuri yra „Sinaloa“ kartelio ginkluotas sparnas, narys. Jo smogikams tenka atsakomybė už kankinimus ir nužudymus kovoje su priešišku „Juarez“ karteliu. Vien tik šių abiejų kartelių karas nusinešė tūkstančių žmonių gyvybes.

Meksikos federalinė policija J.A.T.Marrufą suėmė 2012 metų vasario 4-ąją. Jis laikomas žudynių Chuareso narkomanų reabilitacijos klikoje 2009 metais iniciatoriumi. Tada čia buvo nužudyta 17 žmonių. Jis taip pat kaltinamas 2009 metų rugsėjį organizavęs vyro iš Teksaso pagrobimą ir nužudymą. Kartelis šią auką kaltino dėl 300 kg marihuanos praradimo – šiuos narkotikus konfiskavo JAV pasienio policija.

2010 metų gegužę, J.A.T.Marrufo nurodymu, per vestuvių puotą Siudad Chuarese buvo pagrobti ir nužudyti jaunikis JAV pilietis, jo brolis bei dėdė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.