Jeruzalėje per užpuolimą peiliu sužeisti du izraeliečiai

Aneksuotoje Rytų Jeruzalėje penktadienį per užpuolimą peiliu buvo sužeisti du izraeliečiai, vieno iš jų būklė yra kritinė, pranešė policija.

 Aneksuotoje Rytų Jeruzalėje penktadienį per užpuolimą peiliu buvo sužeisti du izraeliečiai, vieno iš jų būklė yra kritinė, pranešė policija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Aneksuotoje Rytų Jeruzalėje penktadienį per užpuolimą peiliu buvo sužeisti du izraeliečiai, vieno iš jų būklė yra kritinė, pranešė policija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2019, 9:47 AM

Pranešime sakoma, kad užpuolikas buvo „neutralizuotas“.

Vienas iš užpultų izraeliečių yra kritinės būklės, o kitas patyrė rimtų sužeidimų, sakė policijos atstovas Micky Rosenfeldas.

„Policijos daliniai, sureagavę įvykio vietoje, matė užpuoliką su peiliu. Policijos daliniai užpuoliką nušovė“, – nurodė jis.

Policija pranešė, kad užpuolikas buvo 19 metų palestinietis.

Senamiestyje, kuriame įvyko ataka, pastaraisiais metais peiliais ginkluoti palestiniečiai dažnai užpuldavo izraeliečius.

Penktadienį iš pradžių buvo užpultas izraelietis netoli Damasko vartų. Antras izraelietis buvo užpultas netoli Džafos vartų kitoje siena apjuosto senamiesčio pusėje.

Musulmonų šventojo Ramadano mėnesio metu saugumas yra sustiprintas visoje Jeruzalėje.

Vėliau paskutinio Ramadano penktadienio maldoms politinius ginčus keliančiame Al Aksos mečetės komplekse Jeruzalės senamiestyje turi susirinkti dešimtys tūkstančių tikinčiųjų.

Penktadienio užpuolimai įvykdyti likus dviem dienoms iki didelės izraeliečių demonstracijos Jeruzalės dienai paminėti. Šią dieną kasmet paminimas Rytų Jeruzalės užėmimas per 1967 metų Šešių dienų karą.

Vėliau Rytų Jeruzalė buvo aneksuota, bet šio žingsnio tarptautinė bendrija nepripažįsta.

2017 metų gruodį JAV prezidentas Donaldas Trumpas, nutraukdamas dešimtmečius vykdytą abiejų partijų politiką, pripažino Jeruzalę Izraelio sostine. Po šio sprendimo, kuris smarkiai padidino įtampą, palestiniečiai nutraukė visus kontaktus su jo administracija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.