Izraelio pirmoji ponia N. Rivlin mirė likus vos dienai iki 74-ojo gimtadienio

Izraelio prezidento žmona Nechama Rivlin antradienį mirė ligoninėje Petah Tikvos mieste, nesulaukusi rytojaus gimtadienio, kai jai būtų sukakę 74-eri.

 Izraelio prezidentas Reuvenas Rivlinas su žmona Nehama Rivlin.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Izraelio prezidentas Reuvenas Rivlinas su žmona Nehama Rivlin.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2019, 10:49 AM, atnaujinta Jun 4, 2019, 11:27 AM

Pastaruosius kelerius metus šalies pirmoji ponia buvo gydoma dėl plaučių ligos, o šiemet kovą jai atlikta plaučių persodinimo operacija.

„Deja, gydytojų pastangos stabilizuoti jos būklę po transplantacijos nebuvo sėkmingos, – ligoninės atstovus citavo naujienų portalas „Arutz Sheva“. – Visą šį laiką medikų komandos iš krūtinės, plaučių, kardiologijos ir intensyviosios terapijos skyrių neatsitraukė nuo jos lovos. Mes atsakingai ir profesionaliai rūpinomės šia nuostabia moterimi. Tai yra liūdna diena visam medicinos centrui. Ligoninės personalas gedi.“

Nechama gimė 1945 m. Cherute išeivių iš Ukrainos šeimoje. 1971 m. ji susituokė su Reuvenu Rivlinu, kuris vėliau tapo 10-uoju Izraelio prezidentu ir eina šias pareigas nuo 2014 m.

Iki 2007 m. N.Rivlin dirbo Jeruzalės hebrajų universitete, kur atliko tyrimus zoologijos, ekologijos ir genetikos departamentuose.

Rivlinai turi tris vaikus, Rivką, Anatą, ir Raną, bei septynis vaikaičius.

N.Rivlin sirgo plaučių fibroze – negrįžtamus pakitimus plaučiuose sukeliančia liga. Dėl to moteris negalėjo normaliai kvėpuoti ir turėjo visuomet nešiotis su savimi deguonies atsargas. Nepaisant to, ji dažnai lydėdavo vyrą Reuveną Rivliną per jo užsienio vizitus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.