Muzikos festivalį aptemdė nelaimė: sudužus sraigtasparniui žuvo 3 žmonės

Vakarų Arkanzaso esančiuose Ozarko kalnuose vykstant muzikos festivaliui sudužo turistinis sraigtasparnis ir žuvo trys žmonės, o dar vienas buvo sužeistas, pirmadienį pranešė vietos valdžia.

Sudužęs sraigtasparnis buvo aptiktas maždaug už 460 m į pietus nuo festivalio vietos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Sudužęs sraigtasparnis buvo aptiktas maždaug už 460 m į pietus nuo festivalio vietos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2019, 9:08 AM

Anot Franklino apygardos šerifo Anthony Boeno, nukritus sraigtasparniui, sekmadienį vakare pakilusiam iš vietovės, kur vyko festivalis „Backwoods Music Festival“, žuvo pilotas ir du keleiviai. Šerifas pridūrė, kad į ligoninę Oklahomoje oro transportu buvo nugabentas dar vienas keleivis, kurio būklė kritinė.

A.Boeno duomenimis, žuvo Oklahomoje gyvenęs pilotas Chuckas Dicksonas, taip pat du festivalio darbuotojai: Sarah Hill iš Teksaso ir meksikietis Marco Ornelasas. Pareigūnas nenurodė žuvusiųjų amžiaus.

Pasak vieno Arkanzaso policijos atstovo, sudužęs sraigtasparnis buvo aptiktas maždaug už 460 m į pietus nuo festivalio vietos ant Malberio kalno.

Malberio kalnas, kur kelerius metus buvo rengiamas festivalis „Wakarusa Music and Camping Festival“, yra populiari vietovė ilgoms išvykoms ir muzikos renginiams organizuoti. Per tris dienas trukusį „Backwoods music festival“ pasirodė dešimtys muzikantų, tarp jų kanadietė elektrininės muzikos kūrėja Rezz ir roko grupė „Umphrey's McGee“.

„Šiandien mūsų širdys – su trimis kolektyvo nariais, draugais ir mūsų šeimos nariais, kurie vakar iškeliavo Anapilin“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė festivalio organizatoriai.

„Šie trys žmonės buvo nepaprastai darbštūs ir mylimi mūsų festivalio bendruomenės. Jie visuomet norėjo pagerinti jūsų bei kitų kasmet dalyvavusių žmonių patirtį“, – pridūrė jie.

Sraigtasparnis priklausė Oklahomoje įsikūrusiai bendrovei „Tulsa County Helicopters“. Vienas atstovas pirmadienį sakė, kad jo įmonė nenori komentuoti įvykio. Festivalio tinklapyje gegužės mėnesį buvo paskelbtas interviu su kompanijos operatoriumi, pranešusiu, kad ji siūlys 6 min. trukmės skrydžius sraigtasparniu už 40 dolerių (36 eurų) kiekvienam keleiviui.

JAV Nacionalinė transporto saugumo valdyba (NTSB) informavo, kad tiriamos nelaimės aplinkybės. Tuo metu Federalinės aviacijos administracijos (FAA) atstovai pirmadienį į žurnalistų skambutį neatsakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.