Rusų žurnalistas I. Golunovas apkaltintas bandymu parduoti narkotikų

Maskvoje sulaikytam nepriklausomo naujienų portalo „Meduza“ žurnalistui Ivanui Golunovui pateikti kaltinimai bandymu parduoti didelį kiekį narkotikų, pranešė tarptautinės žmogaus teisių grupės „Agora“ vadovas Pavelas Čikovas. 

 Tyrėjai nurodė, kad I. Golunovas „pasikėsino netesėtai parduoti didelį kiekį narkotinių medžiagų“. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Tyrėjai nurodė, kad I. Golunovas „pasikėsino netesėtai parduoti didelį kiekį narkotinių medžiagų“. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2019, 2:22 PM

Šios grupės advokatai gina žurnalistą.  

Tyrėjai nurodė, kad I. Golunovas „pasikėsino netesėtai parduoti didelį kiekį narkotinių medžiagų“. 

Remiantis kaltinimu, žurnalisto kuprinėje buvo rasti du sintetinės stimuliuojančios medžiagos mefedrono paketėliai, kurių bendras svoris sudarė 3,65 gramo, o jo gyvenamojoje vietoje – 5,42 gramo kokaino turinčios medžiagos. 

Kaip pranešė Maskvos policija, žurnalistą birželio 6 dieną Cvetnoj (Gėlių) bulvare „operatyvinės paieškos priemonių“ metu sulaikė sostinės Vakarų administracinės apygardos Vidaus reikalų valdybos Narkotikų apyvartos kontrolės skyriaus darbuotojai.

„Agoros“ advokatas Dmitrijus Džulajus naujienų agentūrai „Interfax“ penktadienį sakė, kad žurnalistas savo kaltę neigia ir vadina sulaikymą provokacija.  

„Meduzos“ vyriausiasis redaktorius Ivanas Kolpakovas naujienų agentūrai pareiškė, kad I. Golunovas, kuris užsiėmė tiriamąja žurnalistika, pastaraisiais mėnesiais dėl įvairių priežasčių sulaukdavo grasinimų.

I. Kolpakovas sakė esąs įsitikinęs, jog narkotikai I. Golunovas buvo „pakišti“, ir pažymėjo, kad redakcija aiškinsis, ar žurnalisto persekiojimas susijęs su jo profesine veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.