Prezidento pareiškimas nustebino: buvo gėjus tiktai trumpam, jį išgydė gražios moterys

Kai jau atrodo, kad skandalingasis Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte nebegali niekuo nustebinti, jis pažeria naujų įdomybių. Lankydamasis Japonijoje jis pasakojo buvęs „truputį gėjus, bet išsigydęs“.

Prezidentas R.Duterte sako, kad dabartinė jo mylimoji H.Avancena jį išgydė.
Prezidentas R.Duterte sako, kad dabartinė jo mylimoji H.Avancena jį išgydė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2019, 10:12 PM

Filipinų prezidentas, garsėjantis spalvingais pareiškimais ir kategoriška politika, lankydamas Tokijuje gyvenančią filipiniečių bendruomenę nutarė pasisakyti apie savo orientaciją.

74 metų prezidentas savo politinį oponentą ir didžiausią kritiką senatorių Antonio Trillanesą pavadino gėjumi. O tada pareiškė, kad ir pats „buvo šiek tiek gėjus“, kai buvo vedęs pirmąją žmoną Elizabeth Zimmerman, su kuria išsiskyrė 2000 metais.

R.Duterte toliau dėstė, kad homoseksualumą „išsigydyti padėjo gražios moterys“ – viskas pasikeitė, kai jis sutiko dabartinę savo merginą Honeylet Avanceną.

„Tada vėl tapau vyru! Gražios moterys mane išgydė, – tvirtino R.Duterte. – Nuo tada nekenčiu gražių vyrų. Man labiau patinka gražios moterys.“

H.Avancenai – 49-eri. Pora kartu turi dukterį. Kadaise prezidentas yra sakęs, kad nors negali atsispirti gražioms moterims, jo draugė – tikroji jo meilė.

Filipinų prezidentas jau nekart prieštaringai kalbėjo apie LGBT bendruomenę ir kartais vartoja žodį „gėjus“ kaip įžeidimą.

2016 metais Jungtinių Valstijų ambasadorių Filipinuose jis išvadino „gėjumi – kalės vaiku“, sukeldamas diplomatinį skandalą.

2017-ųjų kovą R.Duterte pasakojo, jog Mianmare gyvenantiems filipiniečiams jis aiškino esąs nusiteikęs prieš tos pačios lyties asmenų santuokas. Ir tokia sąjunga, anot jo, būtų nepriimtina Filipinuose, kur dauguma gyventojų yra katalikai.

Bet vėliau tais pačiais metais jis tikino, kad LGBT bendruomenės teisės Filipinuose bus saugomos tol, kol jis bus prezidentas.

„Nebus jokios priespaudos ir mes pripažinsime jūsų bendruomenės svarbą mūsų visuomenėje“, – dėstė R.Duterte per LGBT konferenciją Davao mieste Filipinuose.

R.Duterte yra išrinktas prezidentu iki 2022-ųjų.

Praėjusiais mėnesiais vis sklandė gandų apie jo sveikatos problemas – prezidento aplinka tai keliskart paneigė.

Filipinų vadovas kritikuojamas užsienio dėl griežtų veiksmų narkotikų kare.

Nuo jo kadencijos pradžios saugumo pajėgos šiame kare jau nužudė daugiau kaip 5 tūkst. žmonių.

Parengta pagal CNN ir „Fox News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.