Lenkijoje hospitalizuotas peiliu užpultas katalikų kunigas

Lenkijoje pirmadienį hospitalizuotas peiliu ginkluoto vyro užpultas katalikų kunigas, paskelbė vietos valdžia.

Lenkijoje pirmadienį hospitalizuotas peiliu ginkluoto vyro užpultas katalikų kunigas, paskelbė vietos valdžia.<br>„Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.
Lenkijoje pirmadienį hospitalizuotas peiliu ginkluoto vyro užpultas katalikų kunigas, paskelbė vietos valdžia.<br>„Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2019, 2:20 PM

Pietvakarinio Vroclavo miesto policijos atstovas Krzysztofas Zaporowskis informavo, kad užpuolikas, kuris vėliau buvo sulaikytas, paryčiais prisiartino prie dvasininko šalia miesto Švč. Marijos bažnyčios.

Tuo metu Vroclavo universiteto ligoninės atstovė Monika Kowalska pranešė, jog į krūtinę sužeistam kunigui buvo atlikta operacija. Šiuo metu jo būklė yra stabili.

Kol kas nenustatytos tikslios incidento aplinkybės.

Ataka buvo įvykdyta tuo metu, kai tam tikri Lenkijos įtakingos Katalikų bažnyčios veikėjai kaltinami nepilnamečių tvirkinimu. Taip pat keliami klausimai dėl Bažnyčios vadovybės praktikos perkelti pažeidėjus į kitas parapijas, užuot skyrus jiems tinkamas bausmes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.