Buvęs Interpolo vadas teisme atgailavo ir prisipažino ėmęs kyšius

Buvęs tarptautinės kriminalinės policijos organizacijos – Interpolo – vadovas Meng Hongwei ketvirtadienį teisme Kinijoje padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl kaltinimų gavus 2,1 mln. JAV dolerių (1,9 mln. eurų) kyšių.

 Šis teismo procesas vainikuoja dramatišką buvusio viešojo saugumo ministro Meng Hongwei nuopuolį. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šis teismo procesas vainikuoja dramatišką buvusio viešojo saugumo ministro Meng Hongwei nuopuolį. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2019, 10:25 AM

Šis teismo procesas vainikuoja dramatišką buvusio viešojo saugumo ministro nuopuolį.

Per teismo posėdį Meng Hongwei „parodė atgailą“, nurodė Kinijos šiaurėje esančio Tiandzino antros grandies liaudies teismas.

Verdiktas bus paskelbtas „pasirinktu laiku“, rašoma teismo pranešime, paskelbtame į „Twitter“ panašioje platformoje „Weibo“.

Meng Hongwei yra vienas iš gausėjančio būrio Komunistų partijos kadrų, atsidūrusių Kinijos prezidento Xi Jinpingo antikorupcinės kampanijos taikiklyje. Kritikai tvirtina, kad ši kampanija tėra priemonė pašalinti iš kelio prezidento politinius priešininkus.

Meng Hongwei dingo pernai rugsėjį, išvykęs iš Prancūzijos miesto Liono, kur įsikūrusi Interpolo būstinė, į Kiniją. Vėliau jis buvo apkaltintas kyšių ėmimu ir pašalintas iš Komunistų partijos.

Gegužę Meng Hongwei žmonai Grace Meng buvo suteiktas politinis prieglobstis Prancūzijoje. Kiek anksčiau moteris pareiškė bijanti, kad gali būti mėginama ją ir du jos vaikus pagrobti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.