Mauritanijoje prezidento rinkimų nugalėtoju pasiskelbė valdančiosios partijos kandidatas

Mauritanijoje prezidento rinkimų pirmojo rato nugalėtoju pasiskelbė vyriausybės kandidatas ir favoritas Mohamedas Ould Ghazouani.

 Mauritanijoje prezidento rinkimų pirmojo rato nugalėtoju pasiskelbė vyriausybės kandidatas ir favoritas Mohamedas Ould Ghazouani.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Mauritanijoje prezidento rinkimų pirmojo rato nugalėtoju pasiskelbė vyriausybės kandidatas ir favoritas Mohamedas Ould Ghazouani.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2019, 11:58 AM

62 metų buvęs vidaus saugumo tarnybos vadovas tokį pareiškimą padarė anksti sekmadienį, dalyvaujant dabartiniam prezidentui Mohamedui Ould Abdel Azizui, šalininkams ir žurnalistams.

Šaltinis Nepriklausomoje nacionalinėje rinkimų komisijoje sakė, jog po šeštadienio balsavimo suskaičiavus 80 proc. balsų paaiškėjo, kad M. Ould Ghazouani gavo 50,56 proc. balsų.

„Liko (suskaičiuoti) tik 20 proc., ir tai galutinio rezultato nepakeis“, – šalininkams pareiškė M. Ould Ghazouani.

Šaltinis rinkimų komisijoje nurodė, kad pagrindiniai opozicijos kandidatai – buvęs premjeras Sidi Mohamedas Ould Boubacaras ir Biramas Ould Dahas Ould Abeidas gavo po maždaug 18 proc. balsų.

Abu šie kandidatai skundėsi dėl pažeidimų per balsavimą ir atstovų išvarymo iš kai kurių rinkimų apylinkių. Tačiau rinkimų komisija nurodė, kad apie jokias rimtas problemas nebuvo pranešta.

M. Ould Ghazouani, kuris rinkimų kampanijos metu akcentavo tęstinumą, solidarumą ir saugumą Mauritanijoje – didelėje, daugiausia dykumų valstybėje, nuo 2008-ųjų iki praėjusių metų buvo M. Ould Abdel Azizo administracijos vadovas.

Kadenciją baigiantis prezidentas, generolas, į valdžią atėjo per 2008 metų perversmą, o po metų laimėjo rinkimus. 2014-aisiais jis buvo perrinktas per opozicijos boikotuotą balsavimą.

Šio šeštadienio rinkimai žymi pirmą kartą per daug perversmų mačiusią Mauritanijos istoriją, kai išrinktas prezidentas baigia savo kadenciją ir, tikriausiai, perduos valdžią išrinktam politiniam įpėdiniui. Vis dėlto opozicija reiškė susirūpinimą, kad tai galėtų ilgam įtvirtinti vyriausybę, kurioje dominuoja karinės figūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.