Atstovė turės kalbėti už du: pasiruošus kovoti be taisyklių

Stephanie Grisham, pirmosios JAV ponios atstovė spaudai, gavo papildomą, dar sunkesnį, darbą. Nuo šiol ji turės kalbėti ir už patį prezidentą Donaldą Trumpą.

S.Grisham Baltuosiuose rūmuose pelnė lojalios darbuotojos reputaciją.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
S.Grisham Baltuosiuose rūmuose pelnė lojalios darbuotojos reputaciją.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2019, 5:54 PM

S.Grisham – trečioji atstovė spaudai per trejus 73-ejų D.Trumpo prezidentavimo metus. Jos pirmtakai – Seanas Spiceris ir Sarah Sanders.

Anksčiau Melaniai Trump atstovavusi 42-ejų moteris dabar bus ir D.Trumpo spaudos atstovė bei Baltųjų rūmų komunikacijos vadovė – šis postas nuo kovo buvo laisvas, kai jį paliko Bilas Shine’as.

Pirmasis rimtas S.Grisham išbandymas laukia jau šią savaitę – kartu su pirmąja JAV pora ji vyks į Japoniją bei Pietų Korėją.

S.Grisham prie D.Trumpo kampanijos prisijungė 2015 metais ir yra pelniusi ypač lojalios darbuotojos reputaciją.

Prieš tai, 2012 m., ji buvo įgijusi patirties Mitto Romney prezidento rinkimų kampanijoje.

Po D.Trumpo išrinkimo ji dirbo prezidento spaudos atstovo S.Spicerio pavaduotoja.

Bet M.Trump, susižavėjusi jos darbu per 2017 m. Japonijos premjero Shinzo Abe vizitą JAV, paprašė, kad S.Grisham taptų jos atstove spaudai.

Nuo tada S.Grisham aršiai gynė pirmąją ponią ir pačiose prieštaringiausiose situacijose. Kai CNN žurnalistė Kate Andersen parašė, kad Melania gerai nesuvokia, ką reiškia būti pirmąja ponia, S.Grisham nenuleido to negirdomis.

„Tikiuosi, kad žiniasklaida pagaliau supras, jog reikia džiaugtis moterimi, kuri, nepaisant viso triukšmo, sugeba nepajudinamai vykdyti savo užduotį ir išlikti savimi, – komentare rašė S.Grisham. – M.Trump didžiuojasi, jog yra pirmoji JAV ponia ir gali atstovauti Amerikos žmonėms.“

S.Grisham surengė ir „apsivalymą“ Baltųjų rūmų viduje.

Pernai lapkritį kilus įtarimų, kad viena komandos darbuotoja Mira Ricardel žiniasklaidai nutekina neigiamas istorijas apie pirmąją ponią, S.Grisham pradėjo spaudimą, kad moteris būtų atleista.

Kai Baltuosiuose rūmuose šių reikalų išjudinti nepavyko, S.Grisham kartu su M.Trump žiniasklaidoje išplatino pranešimą, kad „jų nuomone, M.Ricardel nebeverta dirbti prezidentūroje“. Moteris buvo atleista.

Dabar tikimasi, kad Stephanie taip pat ištikimai dirbs ir JAV vadovui.

Kaip žiniasklaidai teigė vienas Baltųjų rūmų šaltinis: „Ji gynė Melanią ir parodė, kad, jeigu tiktai reikės, yra pasiruošusi kovoms be taisyklių.“

Dar neaišku, ar verta tikėtis permainų, ar senosios tvarkos grąžinimo – mat S.Grisham pirmtakė S.Sanders buvo atsisakiusi tradicinių kasdienių spaudos konferencijų. Gali būti, kad jos vėl bus rengiamos.

Parengta pagal „Vox“, „Reuters“ informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.