Iranas: D. Trumpo pareiškimai apie trumpą karą tėra iliuzija

Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas ketvirtadienį perspėjo, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas klysta manydamas, jog potencialus karas tarp abiejų šalių truktų neilgai.

 Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas ketvirtadienį perspėjo, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas klysta manydamas, jog potencialus karas tarp abiejų šalių truktų neilgai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas ketvirtadienį perspėjo, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas klysta manydamas, jog potencialus karas tarp abiejų šalių truktų neilgai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2019, 5:59 PM

„Trumpas karas“ su Iranu tėra iliuzija“, – per „Twitter“ parašė M. J. Zarifas, komentuodamas ankstesnę dieną D. Trumpo išsakytą pareiškimą, kad jis nenori karo su šiitiška respublika, bet jeigu toks konfliktas įsipliesktų, jis „netruktų labai ilgai“.

Užsienio reikalų ministras savo žinutėje pridūrė: „Pradėjęs šį karą nebus tas, kas jį užbaigs.“

Trečiadienį D. Trumpas leido suprasti, kad karo su Iranu atveju būtų apsiribota smūgiais iš oro ir kad amerikiečių kariai į šią šalį nebūtų siunčiami.

Duodamas interviu televizijai „Fox Business Network“ prezidentas buvo paklaustas, ar Amerika ketina kariauti su Iranu.

„Na, tikiuosi, kad ne, bet mūsų padėtis labai stipri, jeigu kažkas atsitiktų. Mūsų padėtis labai stipri. Galiu jums pasakyti, kad tai netruktų labai ilgai. Ir nekalbu apie karius ant žemės“, – kalbėjo D. Trumpas, smarkiai paaštrėjus įtampai tarp Vašingtono ir Teherano.

Anksčiau Irano prezidentas Hassanas Rouhani mėgino suvaldyti dvišalių santykių krizę, pareiškęs, kad Teheranas „nesiekia karo“ su Vašingtonu.

Jungtinės Valstijos sugriežtino ekonomines sankcijas Iranui, šios šalies pajėgoms birželio 20 dieną numušus amerikiečių bepilotį žvalgybos lėktuvą. Anksčiau Persijos įlankos regione buvo įvykdytos kelios atakos prieš tanklaivius, dėl kurių Vašingtonas taip pat kaltina Teheraną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.