Už deimantų vagystę iš Briuselio oro uosto prancūzas siunčiamas už grotų penkeriems metams

Belgijos teismas už vaidmenį per įspūdingą deimantų vagystę iš Briuselio oro uosto prancūzui Marcui Bertoldi ketvirtadienį skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

 Ketvirtadienį skelbdamas nuosprendį teisėjas sakė, kad M.Bertoldi (viduryje) buvo „nepakeičiamas sraigtas“ šios vagystės schemoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ketvirtadienį skelbdamas nuosprendį teisėjas sakė, kad M.Bertoldi (viduryje) buvo „nepakeičiamas sraigtas“ šios vagystės schemoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2019, 2:44 PM

Pirmininkaujančiam teisėjui pasakius, kad 48 metų M.Bertoldi per vieną mėnesį gali apskųsti įkalinimo bausmę ir paskirtą 6 tūkst. eurų baudą, šis šypsodamasis atsakė: „Ačiū, viso labo.“

2013 metų vasario 18 dienos apiplėšimas pagrindiniame Briuselio Zaventemo oro uoste yra tarp didžiausių pasaulyje deimantų vagysčių. Policininkais apsimetusių ginkluotų vyrų gauja deimantus pavogė iš keleivinio lėktuvo, kuris netrukus turėjo pakilti ir išskristi į Ciurichą.

Visa operacija užtruko vos šešias minutes, nebuvo paleista nė vieno šūvio.

Automatais ginkluoti vyrai su gobtuvais automobiliu atvažiavo prie orlaivio ant pakilimo tako, kur iš šarvuoto automobilio į lėktuvą buvo ką tik iškrauta deimantų siunta.

Vyrai atidarė bagažo skyrių, iškėlė maždaug 120 dėžių su deimantais ir paspruko su brangakmeniais, kurių vertė tuomet buvo maždaug 37 mln. eurų. Dauguma šių deimantų iki šiol nesurasti.

Taip pat buvo pavogta kažkiek aukso ir kitų brangiųjų metalų miltelių.

Per koordinuotas didelio masto policijos operacijas Belgijoje, Prancūzijoje ir Šveicarijoje buvo sulaikyta daugiau kaip 30 žmonių.

Praėjusį mėnesį M.Bertoldi neigė dalyvavęs apiplėšime, kurį Belgijos žiniasklaida vadina „amžiaus vagyste“, ir teismui sakė, kad tik gavo kai kuriuos iš pavogtų deimantų.

Tačiau ketvirtadienį skelbdamas nuosprendį pirmininkaujantis teisėjas sakė, kad M. Bertoldi iš tikrųjų buvo „nepakeičiamas sraigtas“ šios vagystės schemoje.

Vis dėlto M.Bertoldi „asmeniškai nedalyvavo įvykdytuose nusikaltimuose“, ypač pavagiant automobilius, kurie vėliau buvo padegti, sakė teisėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.